Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Se rundt objekter i 360-video

Med Lytro Immerge 360-kamera kan seeren lene hodet rundt objektet for å se det fra en annen vinkel.

Skrevet av / 13.11.15 - 19:00
Se rundt objekter i 360-video

Når man filmer 360-video til virtual reality, så har kameraene begrensningen av å stå fastmontert på ett sted, slik at den som bruker VR-brillene ikke kan lene på hodet for å få se objektet fra ulike vinkler. Man kan snu hodet i 360 grader, men plassen du står på er statisk.

Lytro vil forandre dette, med sitt nye kamera Immerge. Et sfærisk kamera som bruker hundrevis av små objektiver som måler lys som kommer inn fra alle retninger. Teknologien, som måler både intensiteten av fotoner men også deres retning, kalles ”light field photography” eller lysfeltfotografi.

Kameraet gjør det mulig for seeren å lene seg til høyre eller venstre innenfor et rom på en kubikkmeter, og se fotograferte objekter fra ulike vinkler.

For utleie
Kameraet er dyrt, så det kan hende det beste er å leie det. Filmskapere kan leie kameraet til rundt 20.000 kroner pr. dag. Dette inkluderer servere på flere terabyte. Hver server holder en time med film, og kan skiftes ut mens man filmer, uten avbrytelser.

360-video krever høyere oppløsning enn et vanlig, flatt bilde. Lytro Immerge har en oppløsning på nesten fire ganger høyere enn 4K Ultra HD, og man kan også bruke det til 3D-filming i 360 grader.

Siden hele synsfeltet filmes av det samme kameraet, trenger man ikke å sy sammen mange flate bilder til ett sfærisk, noe som sparer dyrebar tid for videoskapere.

Kilde: AP

Utradisjonelle kameraer er for øvrig ikke noe nytt for Lycro. Kameraet Illium bruker også Light Field-teknologi, som gjør at man på skjermen kan velge nøyaktig hvilken del av bildet som skal være i fokus. Etter bildet er tatt.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top