Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Se mer av motivet

Få kameraer er mindre og lettere enn Nikon S600. Og få er enklere å bruke. Her er eksempelet på at det lønner seg å betale mer. Panasonic FX500 er blant de beste kompaktene vi har testet.

Skrevet av / 28.09.08 - 07:15
Se mer av motivet

Vi tester:

Nikon CoolPix S600
Kr 2790

Panasonic Lumix FX500
Kr 3795

Skal man kjøpe kamera, er det én hovedregel man bør holde seg til, og det er å glemme megapiksler. Antall piksler har dessverre ingen sammenheng med bildekvalitet, spesielt ikke på et kompaktkamera. Alle som skal kjøpe kompaktkamera bør i stedet se etter andre egenskaper som er mye viktigere.

Optisk kvalitet, for eksempel. Lenge har det vært kompaktenes største problem. Antall megapiksler har for lengst passert 10 og tikker stødig mot 14, men den optiske kvaliteten er langt mer avgjørende for bildekvaliteten – og hva man kan bruke kameraet til. Disse to kameraene har begge optikk med vidvinkel. I motsetning til kameraer med 35 mm brennvidde som den bredeste, fanger disse to mer av motivet og gjør det enklere å få med mer av motivet på bildene.

De to kameraene i testen har mye til felles, men er ikke helt like. Nikon CoolPix S600 er knøttlite, veldig enkelt utstyrt og rettet mot amatører som bare vil ha én knapp å forholde seg til. Men det har vidvinkel fra 28 mm brennvidde, og zoomer til 112 mm.

Testens andre kamera er større og dyrere. Panasonic Lumix FX500 har større skjerm, som også er en pekeskjerm. Man kan bruke fingeren til å velge innstillinger i menyene, og det er utstyrt med flere funksjoner enn Nikon-kameraet.

Og så har det litt større zoom, fra 25 mm til 125 mm. Men det må man betale tusen kroner mer for, sammenlignet med Nikon-kameraet, og spørsmålet er om det er verdt de ekstra pengene.

Les mer i Lyd og Bilde september 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top