Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Se de råe Samsung-nyhetene

Samsung har nettopp vist frem nye, fete produkter. Blant annet et kamera som tar opp 360-graders video i 3D.

Skrevet av / 17.11.14 - 14:59
Se de råe Samsung-nyhetene

Også Samsung holder utvikler-konferanser – faktisk flere ganger i året – og den siste fant nylig sted i Moscone Center i San Francisco. I den forbindelse lanserte koreanerne flere nye produkter, som muligvis vil finde veien til forbrukerne i de kommende månedene.

Ett produkt, som helt sikkert ikke vil finne veien til forbrukerne, er Samsungs Simband, som i stedet er et referanseprodukt som, skal inspirere utviklere av nærteknologi (wearables). Det er snakk om et armbånd designet i stil med Samsungs smartklokke Gear S, og det har mange sensorer for å måle og overvåke brukerens biometriske data. Målemetodene er både optiske, elektriske og fysiske, og armbåndet kan innsamle data om puls, blodtrykk, hudens temperatur, karbondioksid- og oksygennivåer, EKG-informasjon – og alt sammen blir vist i sanntid som elektrokardiografisk informasjon på armbåndets 2-tommers krumme OLED-skjerm.

Skærmbillede 2014-11-13 kl. 15.29.39

Simband viser i praksis hvor mye informasjon man faktisk kan samle inn bare ved å bære et elektronisk armbånd, og Samsung er også i kontakt med sykehus og helseforskere for å videreudvikle konseptet.

Et annet nytt produkt, som Samsung til gjengjeld helt sikkert planlegger å lansere til forbrukermarkedet så raskt som mulig, har fået navnet “Flow”. Det er koreanernes bud på til Apples Continuity , og Flow skal kunne gjøre stort sett det samme. Det vil si å begynne på en oppgave på én enhet – for eksempel å svare på en epost på mobilen – for så å fortsette med oppgaven på datamaskinen, hvis man ikke rakk å bli ferdig med eposten, mens man satt på toget. Flow skal også kunne synkronisere notifikasjoner mellom enhetene, så man for eksempel kan se på sitt nettbrett, om man har gått glipp av en oppringning på mobilen. Eller se på en Samsung smart-TV, at mobilen er i ferd med å gå tom for strøm.

samsung_flow

For ekte nerder er Samsungs mest spennende prosjekt likevel ubetinget det Oculus Rift-lignende produktet Gear VR, som vi så første gang i forbindelse med IFA-messen i Berlin. Brillene kombineres med den nye Samsung Galaxy Note 4 og man bruker da mobilens skjerm til å skape den kunstige virkeligheten i brillene. På den nylig avholdte utviklerkonferansen ble det meddelt, at Gear VR vil komme på markedet i USA i desember. Prisen blir 200 dollar. Det vites ennå ikke om og i så fall når, Gear VR kommer til Norge. Men på IFA-messen sa den danske Samsung-direktøren, Claus Holm, at de ville jobbe med saken.

Og for at man skal skal kunne ta opp video som kan brukes som grunnlag for den kunstige virkeligheten, lanserte Samsung et rundt kamera ved navn Project Beyond. Kameraet kan ta opp 360-graders video i 3D, hvilket lar seg gjøre ved hjelp av intet færre enn 16 innebygde Full HD-kameraer med vidvinkel-optikk.

Skærmbillede 2014-11-13 kl. 15.45.47

Project Beyond holder Samsung imidlertid så tett til kroppen, at ingen av de journalistene som var til stede fikk lov til å ta bilder av det, selv om Samsung viste frem en prototype (det var likevel én journalist fra The Verge som slapp unna med et stillbilde, som du kan se over). Men du kan se en demonstrasjon av Project Beyond og Gear VR i videoen under:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top