Search
Generic filters

Se de råe Samsung-nyhetene

Samsung har nettopp vist frem nye, fete produkter. Blant annet et kamera som tar opp 360-graders video i 3D.

Også Samsung holder utvikler-konferanser – faktisk flere ganger i året – og den siste fant nylig sted i Moscone Center i San Francisco. I den forbindelse lanserte koreanerne flere nye produkter, som muligvis vil finde veien til forbrukerne i de kommende månedene.

Ett produkt, som helt sikkert ikke vil finne veien til forbrukerne, er Samsungs Simband, som i stedet er et referanseprodukt som, skal inspirere utviklere av nærteknologi (wearables). Det er snakk om et armbånd designet i stil med Samsungs smartklokke Gear S, og det har mange sensorer for å måle og overvåke brukerens biometriske data. Målemetodene er både optiske, elektriske og fysiske, og armbåndet kan innsamle data om puls, blodtrykk, hudens temperatur, karbondioksid- og oksygennivåer, EKG-informasjon – og alt sammen blir vist i sanntid som elektrokardiografisk informasjon på armbåndets 2-tommers krumme OLED-skjerm.

Skærmbillede 2014-11-13 kl. 15.29.39

Simband viser i praksis hvor mye informasjon man faktisk kan samle inn bare ved å bære et elektronisk armbånd, og Samsung er også i kontakt med sykehus og helseforskere for å videreudvikle konseptet.

Et annet nytt produkt, som Samsung til gjengjeld helt sikkert planlegger å lansere til forbrukermarkedet så raskt som mulig, har fået navnet “Flow”. Det er koreanernes bud på til Apples Continuity , og Flow skal kunne gjøre stort sett det samme. Det vil si å begynne på en oppgave på én enhet – for eksempel å svare på en epost på mobilen – for så å fortsette med oppgaven på datamaskinen, hvis man ikke rakk å bli ferdig med eposten, mens man satt på toget. Flow skal også kunne synkronisere notifikasjoner mellom enhetene, så man for eksempel kan se på sitt nettbrett, om man har gått glipp av en oppringning på mobilen. Eller se på en Samsung smart-TV, at mobilen er i ferd med å gå tom for strøm.

samsung_flow

For ekte nerder er Samsungs mest spennende prosjekt likevel ubetinget det Oculus Rift-lignende produktet Gear VR, som vi så første gang i forbindelse med IFA-messen i Berlin. Brillene kombineres med den nye Samsung Galaxy Note 4 og man bruker da mobilens skjerm til å skape den kunstige virkeligheten i brillene. På den nylig avholdte utviklerkonferansen ble det meddelt, at Gear VR vil komme på markedet i USA i desember. Prisen blir 200 dollar. Det vites ennå ikke om og i så fall når, Gear VR kommer til Norge. Men på IFA-messen sa den danske Samsung-direktøren, Claus Holm, at de ville jobbe med saken.

Og for at man skal skal kunne ta opp video som kan brukes som grunnlag for den kunstige virkeligheten, lanserte Samsung et rundt kamera ved navn Project Beyond. Kameraet kan ta opp 360-graders video i 3D, hvilket lar seg gjøre ved hjelp av intet færre enn 16 innebygde Full HD-kameraer med vidvinkel-optikk.

Skærmbillede 2014-11-13 kl. 15.45.47

Project Beyond holder Samsung imidlertid så tett til kroppen, at ingen av de journalistene som var til stede fikk lov til å ta bilder av det, selv om Samsung viste frem en prototype (det var likevel én journalist fra The Verge som slapp unna med et stillbilde, som du kan se over). Men du kan se en demonstrasjon av Project Beyond og Gear VR i videoen under:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.

Nå kan du laste ned Disney+

Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig
for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den! 
Les mer her >>
Close