TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Samyang AF 75mm F1.8 X – billig teleobjektiv

Samyang presenterer objektivet Fujifilm mangler.

forfatter
Publisert 03.03.23 - 14:00

Med den nye Samyang AF 75mm F1.8 X fylles et hull for mange Fuji-fotografer. Fujifilm selv lager nemlig ikke en 75mm tele. Det nærmeste man kommer er XF 80mm f2.8, men det er et makroobjektiv. Alternativet er den knivskarpe XF 90mm f2.0, men den stiller både i en annen vektklasse, og prisklasse, enn Samyangs kompakte AF 75mm F1.8 X.

SAMYANG AF 75MM F/1.8 FUJI X

Samyang-objektivet veier bare 257g og er 69,3 mm langt, og brennvidden tilsvarer bildevinkelen til en 112mm. En fin brennvidde for portretter, når en 85mm blir for kort, og 135mm for langt unna.

Objektivet er værtettet, og har fokusring og en programmerbar funksjonsknapper, men ikke blenderring.

SAMYANG AF 75MM F/1.8 FUJI X

Det har derimot lineære STM fokusmotorer, 10 linseelementer i 9 grupper, med 2 HR- og 3 ED-elementer, og UMC-belegg (Ultra Multi Coating), som demper kromatisk aberrasjon, refleksjoner, gjenskinn og ghosting.

Med f1.8 kan det skape fine uskarpe bakgrunner, bokeh, som er egnet til å lage fine portretter blant annet.

Samyang AF 75mm F1.8 X er tilgjengelig fra mars 2023, til 5.199 kr.

SAMYANG AF 75MM F/1.8 FUJI X SAMYANG AF 75MM F/1.8 FUJI X
<
>
SAMYANG AF 75MM F/1.8 FUJI X
Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Årets beste kameraer 2022-2023

Før du velger nytt kamera

For å finne det rette kameraet, må man definere hva det primært skal brukes til.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Telezoom til Leica SL Relativt prisgunstig zoom for naturfotografer.
lbpluss
Drone for Reels-videoer En liten detalj skiller DJI Mini 3 fra andre droner.
lbpluss
Dette objektivet gir ekte kinofilm Hvordan får Hollywood-filmer det dramatiske og kinematografiske utseendet sitt? Svaret ligger i anamorfotiske objektiver. Dette fra Sirui har dessuten mange råd til.
lbpluss
Lyssterkt portrettobjektiv til Fujifilm Samyang presenterer objektivet Fujifilm mangler.
lbpluss
Glimrende videokamera til proffer Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 er et fabelaktig kamera for seriøse filmskapere. Men er det ikke litt for tett opp mot storebror – også i pris?
Følg Lyd & Bilde