IFA 2012

Med Galaxy Camera har Samsung oppfunnet en helt ny produktkategori, et smartkamera!
forfatter

Det måtte jo komme. Vi har smartmobiler, vi har Smart tV, og nå har Samsung altså gitt oss det smarte kameraet, Samsung Galaxy Camera.

Samsung tullet ikke da de kalte Galaxy Camera for første produkt i en helt ny kategori, da kameraet ble lansert i Berlin i går kveld, i forbindelse med den store, årlige IFA-messen. Det skjedde ved et arrangement ved navn Samsung Mobile Unpacked, hvor menyen ellers sto på nettbrett og smarttelefoner, og det var nok ikke tilfeldig, for med Galaxy Camera ligger fokus på smarte funksjoner, apps og det å kunne dele bilder med andre eller laste dem opp til nettskyen.

Samsung Galaxy Camera kombinerer kamerafunksjoner som man ikke finner på noen smarttelefon, med smarttelefonfunksjoner som man ikke finner i noe kamera. Meningen er at brukeren skal kunne ta bilder som virkelig ser profesjonelle ut, men samtidig kunne bearbeide og ikke minst dele sine bilder med andre via Facebook, Twitter eller andre apps. Derfor er det nye kameraet basert på Android (til og med versjon 4.1, også kjent som Jelly Bean), og derfor er Galaxy Camera utstyrt med så vel Wi-Fi som 3G og 4G! Til sammenlikning har Nikon også et Android-kamera på gang, men da uten 3G eller 4G.

Med en quad-core prosessor på 1,4 GHz, innebygd minne på 8 GB (pluss støtte for microSD) og en 4,8” berøringsskjerm på hele 308 ppi trenger ikke Galaxy Camera å misunne smarttelefonene. Kameraet kan kjøre alle kjente Android-apper og tilbyr i tillegg særegne funksjoner som Auto Cloud Backup, som automatisk sender alle bildene opp i skyen, og Smart Content Manager, som er Samsungs versjon av en slags iPhoto til Android. Med Photo Wizard og Movie Wizard kan brukeren redigere både bilder og video direkte på den høyoppløste skjermen.

Men også som kamera imponerer Samsung Galaxy Camera. Det kommer både med en høykvalitets BSI CMOS-sensor med 16 MP samt en lyssterk optikk (f2.8/23mm) med hele 21x optisk zoom! Kameraet kan ta opp video i Full HD (30fps) og til og med saktefilm med 720 x 480 pikslers oppløsning og 120 fps. Av nevneverdige kamerafunksjoner kommer Galaxy Camera blant annet med ti forskjellige ”Smart Pro”-innstillinger som Action Freeze, Waterfall, Light Trace og Blue Sky. Utover dette byr kameraet også på stemmestyring, så brukeren kan zoome inn og ut samt ta bilder kun ved bruk av stemmen.

Samsung Galaxy Camera, som måler 128,7 x 70,8 x 19,1 mm og veier 305 gram, forventes i butikkene i oktober og har en anbefalt utsalgspris på 4.500 kroner.

samsung.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.