Optikk

Samyang akter å gjøre det billigere å lage video, med det nye 16mm videoobjektivet, som er spesialalaget for nettopp videofilming.
forfatter

Objektivet som har det fulle navnet Samyang V-DSLR 16mm T2,2 ED AS UMC CS, passer systemkameraer og videokameraer som har bajonettfatning. Som Nikon F, Canon EF, Canon M, Sony A, Sony E, Fujifilm X, men også Olympus og Panasonics kompakte systemkameraer. Som Lumix GH3 eksempelvis.

Objektivet kan ikke brukes med fullformatkameraer, men MFT og APS-C-størrelse på bildebrikken, går altså bra.

Samyang forteller at fokusringen er spesielt smidig og formet for å passe til Follow Focus-systemer og videorigger til systemkameraer. Blenderingen er også helt lydløs, slik at ingen klikk høres når man blender ned. Med 13 linseelementer i 11 grupper, et ED-element og to asfæriske elementer, skal det ikke være følsomt for diffraksjon eller strølys.

Samyang 16mm T2.2 tilsvarer 24mm vidvinkel på et Sony Alpha 77 eller Nikon D7100, og det skal være i salg i begynnelsen av september, til 4500 kr.

T2.2_16_mm_Canon_01

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.