Optikk

Med nye Nikkor 18-140mm, kan Nikon-brukere skaffe seg et rimelig zoomobjektiv, som dekker det meste.
Annonse
Annonse
forfatter

Med en rekkevidde tilsvarende 27-210mm, dekker man alt fra vidvinkel til tele i Nikkor 18-140mm F3.5-5.6G ED VR, som det nye zoomobjektivet kalles. Objektivet er laget for Nikon speilreflekser med bildebrikke i APS-C størrelse, som D5200 og D7100 for eksempel, og leveres med futteral men uten solblender for 5.190 kr.

Det har Nikons VR bildestabilisator integrert, som hevdes å rekke over fire eksponeringstrinn. Slik at man kan få skarpe bilder selv på lengre lukkertider.

Objektivet som veier 490 gram og er relativt kompakt med 97 mm i lengde, og har 67 mm filterfatning, har som illustrasjonen viser, et asfærisk og et ED glasselement blant de 17 linseelementene. Det skal dempe strølys og hindre diffraksjon, mens en stillegående Silent Wave Motor (SVM) autfokusmotor, skal sørge for at fokusmotoren ikke høres på videoopptak.

AFS_DX_18_140_Const2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.