Kompaktkamera

Ricoh er ikke bare kopimaskiner. de lager også glimrende kameraer. Ricoh GR frir til entusiastene med 16 megapiksler og 28mm vidvinkel, og skal slåss med Nikon og FujiFilm om kundene.
forfatter

Den attraktive prisen på 6.300 kr, gjør Ricoh GR i høyeste grad konkurransedyktig. Det er 2400 kr rimeligere enn nærmeste konkurrent, Nikon Coolpix A, og er dermed det rimeligste blant high-end kompaktene. Som ellers er FujiFilm X100S, Leica X2, og til en viss grad Canon Powershot G1X.

Ricoh GR har en ny 16,2 megapiklser CMOS bildebrikke uten lavpassfilter, for bedre detaljskarphet. Det har også Ricohs GR 18,3mm f2,8 vidvinkel, men brenvidde tilsvarende 28mm, siden bildebrikken i APS-C-format er mindre enn 24-36 mm småbildeformatet som også kalles fullformat.

user46852_pic58781_1366031926

Kameraet er litt mindre, og lettere enn Coolpix A, og er dermed det minste av high-end kompaktene med APS-C-brikke. Likevel har det integrert blits, blitssko og et profilert gummigrep. Det kan bruke separat optisk søker, akkurat som Coolpix A og X2, og det finnes en solblender og vidvinkeladapter til kameraet. Da får man 21mm brennvidde, godt egnet tll brede landskapsbilder, for eksempel.

Korteste lukkertid er 1/4000s, og med innebygget ND-filter (neutral density= gråfilter) kan man redusere lysmengden, og likevel bruke største blender for smal skarphetsdybde i bildet, når det er sterkt sollys.

GR_GV1_GW-3

Rioch har som vanlig for et GR-kamera, lagt inn en lang rekke funksjoner, og kameraet er i veldig stor grad programmerbart, og knapper og oppsett kan skreddersys ulike fotografers varierende behov.

Sist gang vi testet et digitalt GR fra Ricoh, satte vi fingeren på ISO-ytelsen, men Ricoh hevder at den mye større og nyere bildebrikken, er langt bedre på støydemping. ISO-området strekker seg forøvrig til 25600 ISO.

GR_Bak

Videoopptak kan gjøres i full 1080p/30fps-kvalitet og det har integrert stereomikrofon, autofokusrespons på 0,02s, 7,6 cm skjerm med 1,23 Mp oppløsning, 290 bilder mellom hver batterilading, og det støtter trådløse Eye-Fi minnekort.

Ricoh GR skal være i butikkene i løpet av mai.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.