Kompaktkamera

Ricoh er ikke bare kopimaskiner. de lager også glimrende kameraer. Ricoh GR frir til entusiastene med 16 megapiksler og 28mm vidvinkel, og skal slåss med Nikon og FujiFilm om kundene.
Annonse
Annonse
forfatter

Den attraktive prisen på 6.300 kr, gjør Ricoh GR i høyeste grad konkurransedyktig. Det er 2400 kr rimeligere enn nærmeste konkurrent, Nikon Coolpix A, og er dermed det rimeligste blant high-end kompaktene. Som ellers er FujiFilm X100S, Leica X2, og til en viss grad Canon Powershot G1X.

Ricoh GR har en ny 16,2 megapiklser CMOS bildebrikke uten lavpassfilter, for bedre detaljskarphet. Det har også Ricohs GR 18,3mm f2,8 vidvinkel, men brenvidde tilsvarende 28mm, siden bildebrikken i APS-C-format er mindre enn 24-36 mm småbildeformatet som også kalles fullformat.

user46852_pic58781_1366031926

Kameraet er litt mindre, og lettere enn Coolpix A, og er dermed det minste av high-end kompaktene med APS-C-brikke. Likevel har det integrert blits, blitssko og et profilert gummigrep. Det kan bruke separat optisk søker, akkurat som Coolpix A og X2, og det finnes en solblender og vidvinkeladapter til kameraet. Da får man 21mm brennvidde, godt egnet tll brede landskapsbilder, for eksempel.

Korteste lukkertid er 1/4000s, og med innebygget ND-filter (neutral density= gråfilter) kan man redusere lysmengden, og likevel bruke største blender for smal skarphetsdybde i bildet, når det er sterkt sollys.

Annonse

GR_GV1_GW-3

Rioch har som vanlig for et GR-kamera, lagt inn en lang rekke funksjoner, og kameraet er i veldig stor grad programmerbart, og knapper og oppsett kan skreddersys ulike fotografers varierende behov.

Sist gang vi testet et digitalt GR fra Ricoh, satte vi fingeren på ISO-ytelsen, men Ricoh hevder at den mye større og nyere bildebrikken, er langt bedre på støydemping. ISO-området strekker seg forøvrig til 25600 ISO.

GR_Bak

Videoopptak kan gjøres i full 1080p/30fps-kvalitet og det har integrert stereomikrofon, autofokusrespons på 0,02s, 7,6 cm skjerm med 1,23 Mp oppløsning, 290 bilder mellom hver batterilading, og det støtter trådløse Eye-Fi minnekort.

Annonse

Ricoh GR skal være i butikkene i løpet av mai.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.