TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

Rimelig high-end kompakt

Ricoh er ikke bare kopimaskiner. de lager også glimrende kameraer. Ricoh GR frir til entusiastene med 16 megapiksler og 28mm vidvinkel, og skal slåss med Nikon og FujiFilm om kundene.

forfatter
Publisert 17.04.13 - 12:27

Den attraktive prisen på 6.300 kr, gjør Ricoh GR i høyeste grad konkurransedyktig. Det er 2400 kr rimeligere enn nærmeste konkurrent, Nikon Coolpix A, og er dermed det rimeligste blant high-end kompaktene. Som ellers er FujiFilm X100S, Leica X2, og til en viss grad Canon Powershot G1X.

Ricoh GR har en ny 16,2 megapiklser CMOS bildebrikke uten lavpassfilter, for bedre detaljskarphet. Det har også Ricohs GR 18,3mm f2,8 vidvinkel, men brenvidde tilsvarende 28mm, siden bildebrikken i APS-C-format er mindre enn 24-36 mm småbildeformatet som også kalles fullformat.

user46852_pic58781_1366031926

Kameraet er litt mindre, og lettere enn Coolpix A, og er dermed det minste av high-end kompaktene med APS-C-brikke. Likevel har det integrert blits, blitssko og et profilert gummigrep. Det kan bruke separat optisk søker, akkurat som Coolpix A og X2, og det finnes en solblender og vidvinkeladapter til kameraet. Da får man 21mm brennvidde, godt egnet tll brede landskapsbilder, for eksempel.

Korteste lukkertid er 1/4000s, og med innebygget ND-filter (neutral density= gråfilter) kan man redusere lysmengden, og likevel bruke største blender for smal skarphetsdybde i bildet, når det er sterkt sollys.

GR_GV1_GW-3

Rioch har som vanlig for et GR-kamera, lagt inn en lang rekke funksjoner, og kameraet er i veldig stor grad programmerbart, og knapper og oppsett kan skreddersys ulike fotografers varierende behov.

Sist gang vi testet et digitalt GR fra Ricoh, satte vi fingeren på ISO-ytelsen, men Ricoh hevder at den mye større og nyere bildebrikken, er langt bedre på støydemping. ISO-området strekker seg forøvrig til 25600 ISO.

GR_Bak

Videoopptak kan gjøres i full 1080p/30fps-kvalitet og det har integrert stereomikrofon, autofokusrespons på 0,02s, 7,6 cm skjerm med 1,23 Mp oppløsning, 290 bilder mellom hver batterilading, og det støtter trådløse Eye-Fi minnekort.

Ricoh GR skal være i butikkene i løpet av mai.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Black Week Tilbud 30%
Kun 64,16 pr mnd i 12 mnd
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nær perfekt allroundobjektiv Et makroobjektiv uten begrensninger er ikke lett å finne. Fujifilms kommer veldig nært.
Eksklusiv spesialutgave hyller kjent klokke Leica-kamera for entusiaster.
Som å sitte i cockpiten Du kan lage noen utrolige videoer med denne dronen, men først må du lære deg å fly.
Sigma-zoom for Fujifilm Lyssterk og prisgunstig normalzoom.
Se, et nytt speilreflekskamera Det er nesten utrolig at det nyeste kameraet fra Pentax er et speilreflekskamera.
Avansert redigering blir enklere å bruke Ny versjon av Capture One Pro for fotografer.
Følg Lyd & Bilde