Optikk

Hvis man har eller har planer om å kjøpe et Samsung eller Sony, kompakt systemkamera, finnes det nå et lite og rimelig fisheye-objektiv.
forfatter

Samyang 8mm f2.8 er tilpasset Samsung NX-kamerer, og Sonys NEX-modeller. Begge i kategorien kompakte systemkameraer.

Samyangs fisheye-objektiv fanger motivet med en ekstra bred, 180 graders bildevinkel, som vist på bildet under:

Objektivet har hele 10 linseelementer, fordelt på åtte grupper, hvor et av linseelementene er asfærisk og to er i ED-glass, som har ekstra jevn fargespredning. Samyang hevder at konstruksjonen skal gi jevn skarphet, ikke bare over hele bildeflaten, men også fra blender 2,8 til f22.

8mm objektivet tilsvarer 12mm brennvidde, om man sammenligner med vanlig småbildeformat, og er tilpasset Samsung og Sonys APS-C bildebrikker.

«Dette objektivet er en perfekt kombinasjon av høy optisk kvalitet, imponerende lysstyrke i et enestående kompakt format», sier Bjørn Fritzen i Focus Nordic, nordisk importør for Samyang.

Med en vekt på drøye 200 gram og priset til 3000 kr, er objektivet en billig inngangsbillett, for de som liker effekten 180 graders bildevinkel kan gi.

Tekniske data:

Vekt: 217 gram (Sony), 203 gram (Samsung)
Mål: 60 x 56 mm (Sony), 60 x 48 mm (Samsung)

Samyang 8mm f2.8 Fish-eye CS kommer på markedet i løpet av juli og vil koste ca. kr 3000.- inkl. mva. Produktet har 3 års garanti.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.