Foto:

Her er Ricohs nye CX1, et lite og nett kompaktkamera som har flere egenskaper enn de fleste kompakter.

Kameraet er har fått en ny CMOS-bildebrikke på 9 megapiksler med bildestabilisator, som Ricoh hevder har et dynamisk omfang på hele 12 eksponeringstrinn, noe som er mer enn mange speilreflekser. Om det holder vann i praksis, er det intet mindre enn oppsiktsvekkende.
CX1 har fått en ny Smooth Imagine Engine IV bildeprosessor, som kan takle opp til 120 bps med VGA bildeoppløsning på 640 x 480 bildepunkter. Det kan også ta opp til sju bilder i rask rekkefølge, med ulik fokusdybde, slik at man kan velge det bildet etterpå, som har skarpt fokus på riktig sted i motivet. Og det skyter korte serier med 4 bps hastighet i full oppløsning.
Her er det også mulig å skape HDR-billder i kameraet, hvilket betyr at man tar bilder med ulik eksponeringsverdi fra lyst til mørkt, og legger sammen verdiene til ett bilde. Effektfullt, og noen ganger også nyttig.
Bildeprosessoren kan også måle hvitpunktet på flere områder i motivet, og korrigere for ulike hvitbalanseverdier i motivets bakgrunn, forgrunn og objekter. I stedet for hele motivet, som vi er vant til.

Ricoh CX1 finnes i sort, sølv og blekrosa, og har foruten en 3-tommers skjerm med høy oppløsning på 920K punkter, en 7 x zoom fra 28-200mm  og største blender på f3.3-5.2.
Kameraet er ventet i butikkene en gang i mars, og vi håper å ha en test klar ikke lenge etter det.
Scandiafilm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.