Fototilbehør

Wacom Cintiq 13HD er et 13-tommers skjermbrett, ikke nettbrett, for fotografer som skal redigere bilder.
forfatter

Wacom har allerede et mye større redigeringskjermer, en 22 og en 24-tommer, den langt mindre Cintiq 13HD er mer håndterlig. Og ikke minst mye billigere. Skjermen er trykkfølsom og leveres med Wacoms Pro Pen, som man bruker i stedet for mus, når mans kal retusjere og etterbehandle bilder.

Skjermen kan stilles i en komfortabel posisjon, så hruker man pennen til redigering. Oppløsninger er full HD på 1920 x 1080 punkter med 16,7 millioner farger, og med knappene på siden og den programmerbare pennen, kan man velge redigeringsfunksjon og etterbehandle bilder ned på et detaljnivå ingen nettbrett kan oppvise maken til.

Cintiq 13HD kobles til en Mac eller PC med for eksempel Photoshop installert, og så bruker man pennen rett på skjermbildet av det fotografiet man skal jobbe med.

Cintiq 13HD er priset til drøye 7000 kr, hos de som fører den i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.