s.139

En av svakhetene man ofte finner på kompakt­kameraer, er ytelsen til den innebygde blitsen. Med en slaveblits får du mer kraft og større muligheter.

Dersom man skulle samle inn synspunktene om når man burde bruke blits fra alle kameraeiere, ville resultatet bli veldig blandet. For noen er blitsen siste utvei, mens andre bruker blitsen i tide og utide. Det eneste alle er enige om, er at det finnes situasjoner der fotografering med blits er nødvendig. Som regel finnes det en innebygd blits i kameraet for disse tilfellene, men den holder som oftest ikke mål.
Løsningen – en bedre blits
Å sette på en ekstern blits på kameraet er en enkel løsning på problemet, men de fleste slike er konstruert for å passe inn i en blitssko. Kompaktkameraer har som oftest ikke en slik.

Vi synes det er på tide at også kompaktkamereafotografene der ute får en oppgradering, og gravde fram Canon HF-DC1 – en liten slaveblits som trigges av kameraets innebygde blits og som derfor ikke trenger å kobles sammen via en blitssko. Vil man feste den på kameraet, setter man den på en skinne som man deretter fester i stativinngangen under kameraet. Et slikt spor finnes på praktisk talt alle kameraer, uansett modell.

Les mer i Lyd & bilde desmber 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.