Råtøft actionkamera

Det røffe designet hjelper selvsagt, men det er de mange funksjonene som skiller TG-Tracker fra de fleste actionkameraer vi har sett. Det vanntette kameraet er Olympus tøffeste hittil, med vanntetthet til 30 meter uten noe ekstra undervannshus. Det tåler også fall fra 2,1 meter rett i betongen, 100 kg trykk og fungerer i minus 10 grader.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Men det er mer som skiller det fra andre kameraer. TG-Tracker bruker GPS med Glonass, A-GPS og QZSS for presis logging ruten din fra start til mål, på samme måte som en Suunto eller Garmin-klokke kan, og viser deg ruten på mobilappen. Som kommer både for Android og iOS-mobiler.

Flere sensorer registrerer i tillegg temperatur, høyde, kompassretning, barometertrykk, og akselerometeret registrerer opp til 8g og kan stilles til å tagge harde landinger eller brå bevegelser. Da finner man lettere landingen i bakken, eller brå svinger på banen, når man skal se gjennom opptaket i 4K-kvalitet.

(Foto: Produsenten) Et praktisk pistolgrep følger med for håndholdte opptak.
(Foto: Produsenten) Et praktisk pistolgrep følger med for håndholdte opptak.

Kameraet har femaskers digital bildestabilisator, og bruker en liten 8 megapiksler 1/2.3″ bildebrikke, av typen som er vanlig for de minste kompaktkameraene, men kan som nevnt ta opp video i 4K/30p eller 1080/60p HD-kvalitet. Det kan også skyte 720p HD-video opp til 240 fps, for avspilling i slow motion.

Under videolyset som rekker opp til 3,5 meter, sitter et objektiv med 13,9mm brennvidde og lysstyrke f2.0. Det gir en ekstrem bildevinkel på 204 grader,og det finnes en undervannsforsats til kameraet som reduserer bildevinkelen til 94 grader.

Foto: Lasse Svendsen
Foto: Lasse Svendsen

Kameraet har en liten 1,5» vippbar skjerm, som ikke kan vris eller er en pekeskjerm, men viser nyttig info og kan brukes som søker slik at du ikke trenger å gjøre innstillinger på mobilen før opptak.

Laster man ned Image Track-appen til mobilen, kan man laste ned data og bilder til mobilen. Da kan man også se hvor man har beveget seg, hvor langt og hvor bildene eller opptakene er gjort. Mobilen kan også brukes som fjernkontroll av kameraet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Olympus oppgir batteritiden til 90 minutter, og en undervannsdetektor endrer kameraets innstillinger slik at farger og eksponering tilpasses undervannsfoto.

Tough TG-Tracker er i butikkene først i juli, til 3799 kr, og kommer i grønt eller sort.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.