Råtøft actionkamera

Skrevet av / 24.05.16 - 10:39
Råtøft actionkamera

Det røffe designet hjelper selvsagt, men det er de mange funksjonene som skiller TG-Tracker fra de fleste actionkameraer vi har sett. Det vanntette kameraet er Olympus tøffeste hittil, med vanntetthet til 30 meter uten noe ekstra undervannshus. Det tåler også fall fra 2,1 meter rett i betongen, 100 kg trykk og fungerer i minus 10 grader.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Men det er mer som skiller det fra andre kameraer. TG-Tracker bruker GPS med Glonass, A-GPS og QZSS for presis logging ruten din fra start til mål, på samme måte som en Suunto eller Garmin-klokke kan, og viser deg ruten på mobilappen. Som kommer både for Android og iOS-mobiler.

Flere sensorer registrerer i tillegg temperatur, høyde, kompassretning, barometertrykk, og akselerometeret registrerer opp til 8g og kan stilles til å tagge harde landinger eller brå bevegelser. Da finner man lettere landingen i bakken, eller brå svinger på banen, når man skal se gjennom opptaket i 4K-kvalitet.

(Foto: Produsenten) Et praktisk pistolgrep følger med for håndholdte opptak.
(Foto: Produsenten) Et praktisk pistolgrep følger med for håndholdte opptak.

Kameraet har femaskers digital bildestabilisator, og bruker en liten 8 megapiksler 1/2.3″ bildebrikke, av typen som er vanlig for de minste kompaktkameraene, men kan som nevnt ta opp video i 4K/30p eller 1080/60p HD-kvalitet. Det kan også skyte 720p HD-video opp til 240 fps, for avspilling i slow motion.

Under videolyset som rekker opp til 3,5 meter, sitter et objektiv med 13,9mm brennvidde og lysstyrke f2.0. Det gir en ekstrem bildevinkel på 204 grader,og det finnes en undervannsforsats til kameraet som reduserer bildevinkelen til 94 grader.

Foto: Lasse Svendsen
Foto: Lasse Svendsen

Kameraet har en liten 1,5» vippbar skjerm, som ikke kan vris eller er en pekeskjerm, men viser nyttig info og kan brukes som søker slik at du ikke trenger å gjøre innstillinger på mobilen før opptak.

Laster man ned Image Track-appen til mobilen, kan man laste ned data og bilder til mobilen. Da kan man også se hvor man har beveget seg, hvor langt og hvor bildene eller opptakene er gjort. Mobilen kan også brukes som fjernkontroll av kameraet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Olympus oppgir batteritiden til 90 minutter, og en undervannsdetektor endrer kameraets innstillinger slik at farger og eksponering tilpasses undervannsfoto.

Tough TG-Tracker er i butikkene først i juli, til 3799 kr, og kommer i grønt eller sort.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

GoPro Hero12 Black: Det beste actionkameraet?

Scroll to Top