Search
Generic filters

Råtøft actionkamera

Det røffe designet hjelper selvsagt, men det er de mange funksjonene som skiller TG-Tracker fra de fleste actionkameraer vi har sett. Det vanntette kameraet er Olympus tøffeste hittil, med vanntetthet til 30 meter uten noe ekstra undervannshus. Det tåler også fall fra 2,1 meter rett i betongen, 100 kg trykk og fungerer i minus 10 grader.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Men det er mer som skiller det fra andre kameraer. TG-Tracker bruker GPS med Glonass, A-GPS og QZSS for presis logging ruten din fra start til mål, på samme måte som en Suunto eller Garmin-klokke kan, og viser deg ruten på mobilappen. Som kommer både for Android og iOS-mobiler.

Flere sensorer registrerer i tillegg temperatur, høyde, kompassretning, barometertrykk, og akselerometeret registrerer opp til 8g og kan stilles til å tagge harde landinger eller brå bevegelser. Da finner man lettere landingen i bakken, eller brå svinger på banen, når man skal se gjennom opptaket i 4K-kvalitet.

(Foto: Produsenten) Et praktisk pistolgrep følger med for håndholdte opptak.
(Foto: Produsenten) Et praktisk pistolgrep følger med for håndholdte opptak.

Kameraet har femaskers digital bildestabilisator, og bruker en liten 8 megapiksler 1/2.3″ bildebrikke, av typen som er vanlig for de minste kompaktkameraene, men kan som nevnt ta opp video i 4K/30p eller 1080/60p HD-kvalitet. Det kan også skyte 720p HD-video opp til 240 fps, for avspilling i slow motion.

Under videolyset som rekker opp til 3,5 meter, sitter et objektiv med 13,9mm brennvidde og lysstyrke f2.0. Det gir en ekstrem bildevinkel på 204 grader,og det finnes en undervannsforsats til kameraet som reduserer bildevinkelen til 94 grader.

Foto: Lasse Svendsen
Foto: Lasse Svendsen

Kameraet har en liten 1,5» vippbar skjerm, som ikke kan vris eller er en pekeskjerm, men viser nyttig info og kan brukes som søker slik at du ikke trenger å gjøre innstillinger på mobilen før opptak.

Laster man ned Image Track-appen til mobilen, kan man laste ned data og bilder til mobilen. Da kan man også se hvor man har beveget seg, hvor langt og hvor bildene eller opptakene er gjort. Mobilen kan også brukes som fjernkontroll av kameraet.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Olympus oppgir batteritiden til 90 minutter, og en undervannsdetektor endrer kameraets innstillinger slik at farger og eksponering tilpasses undervannsfoto.

Tough TG-Tracker er i butikkene først i juli, til 3799 kr, og kommer i grønt eller sort.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker