Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Råtøft actionkamera

Det røffe designet hjelper selvsagt, men det er de mange funksjonene som skiller TG-Tracker fra de fleste actionkameraer vi har sett. Det vanntette kameraet er Olympus tøffeste hittil, med vanntetthet til 30 meter uten noe ekstra undervannshus. Det tåler også fall fra 2,1 meter rett i betongen, 100 kg trykk og fungerer i minus 10 grader.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Men det er mer som skiller det fra andre kameraer. TG-Tracker bruker GPS med Glonass, A-GPS og QZSS for presis logging ruten din fra start til mål, på samme måte som en Suunto eller Garmin-klokke kan, og viser deg ruten på mobilappen. Som kommer både for Android og iOS-mobiler.

Flere sensorer registrerer i tillegg temperatur, høyde, kompassretning, barometertrykk, og akselerometeret registrerer opp til 8g og kan stilles til å tagge harde landinger eller brå bevegelser. Da finner man lettere landingen i bakken, eller brå svinger på banen, når man skal se gjennom opptaket i 4K-kvalitet.

(Foto: Produsenten) Et praktisk pistolgrep følger med for håndholdte opptak.

(Foto: Produsenten) Et praktisk pistolgrep følger med for håndholdte opptak.

Kameraet har femaskers digital bildestabilisator, og bruker en liten 8 megapiksler 1/2.3″ bildebrikke, av typen som er vanlig for de minste kompaktkameraene, men kan som nevnt ta opp video i 4K/30p eller 1080/60p HD-kvalitet. Det kan også skyte 720p HD-video opp til 240 fps, for avspilling i slow motion.

Under videolyset som rekker opp til 3,5 meter, sitter et objektiv med 13,9mm brennvidde og lysstyrke f2.0. Det gir en ekstrem bildevinkel på 204 grader,og det finnes en undervannsforsats til kameraet som reduserer bildevinkelen til 94 grader.

Foto: Lasse Svendsen

Foto: Lasse Svendsen

Annonse

Kameraet har en liten 1,5» vippbar skjerm, som ikke kan vris eller er en pekeskjerm, men viser nyttig info og kan brukes som søker slik at du ikke trenger å gjøre innstillinger på mobilen før opptak.

Laster man ned Image Track-appen til mobilen, kan man laste ned data og bilder til mobilen. Da kan man også se hvor man har beveget seg, hvor langt og hvor bildene eller opptakene er gjort. Mobilen kan også brukes som fjernkontroll av kameraet.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

Olympus oppgir batteritiden til 90 minutter, og en undervannsdetektor endrer kameraets innstillinger slik at farger og eksponering tilpasses undervannsfoto.

Tough TG-Tracker er i butikkene først i juli, til 3799 kr, og kommer i grønt eller sort.

(Foto: Produsenten)

(Foto: Produsenten)

forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.