Search
Generic filters

Raskt, rimelig og kompakt 35mm objektiv

Fujifilm slipper endelig den lille 35mm f2 som er et kjapt normalobjektiv for den kritikerroste X-serien med systemkameraer.

Med unik sensorteknologi, hybridsøkere og svært god optikk, har Fujifilm satt seg i respekt hos både fotografer og konkurrenter. Deres fenomenale X-T1 ble også Årets Avanserte Kompakte Systemkamera 2014, og har fått et utall priser.

Men mange vil fremheve objektivene til Fujifilm som en av mange gode grunner til å velge et kamera derfra. Det kan vi si oss enig i, for de Fujifilm XF-objektivene vi har testet, har holdt meget høy optisk kvalitet.

Les testene av Fuji-optikk her.

XF35mmF2_silverDeres XF 35mm f1,4 til 4800 kr, er et av de beste normalobjektivene vi har testet, det er også relativt kompakt, men autofokusen er ikke særlig kjapp.

35mm tilsvarer bildevinkelen til en 50mm når vi regner i beskjæringsfaktiren på 1,5 x , fordi Fujis bildebrikker i APS-format har mindre bildflate enn fullformat 135 bilder.

Det skal den enda mer kompakte og rimeligere Fujinon XF 35mm f2,0 være. Objektivet som leveres i sort eller sølv, koster 4000 kr med en liten solblender, og lover autofokushastighet på 0,08 sekunder.

Det har ni linseelementer i seks grupper, værtetting med silikonpakninger, nærfokus på 35 cm og er bare 46 mm langt og 60 mm på det tykkeste. Den lave vekten på 140 gram, gjør det også godt egnet til de mindre Fuji-kameraene. Som X-A2 og X-E2.

Telekonverter

Den fine Fujinon XF 50-140mm f2,8 telezoomen, får endelig en telekonverter. Med forstørrelsesfaktor på 1,4 x, tilsvarer en 50-140mm 107-299mm, noe som gir fotografen bedre rekkevidde.

XF1.4X TC WR_50-140mm_X-T1Telekonverteren som koster 5000 kr, veier bare 130 gram, men er værtettet og tåler å være uten i snø og regn. Brukere av et Fuji kamerahus og XF 50-140, må oppdatere fastvaren (firmware) på begge, før bruk av telekonverteren.

Tele Converter 1.4X

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.