TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Raskere utgave av Canons minste

Canons eneste kompakte systemkamera har fått en mye raskere arvtager i EOS M2, som også er trådløs og enda mer kompakt

forfatter
Publisert 03.12.13 - 09:21

Det er ikke lett å se forskjellen på Canon EOS M, og det nye EOS M2, men Canon lover at man skal merke det godt. Kameraet ser nesten kliss likt ut som den snart to år gamle forgjengeren, men kantene er slipt litt her og der slik at kamerahuset er blitt litt mer kompakt.

Men det aller viktigste er at Canon har forbedret egenskapene, til dels betydelig. Autofokusen var forgjengerens akilleshæl, som selv om den ble merkbart bedre i en fastvareoppdatering, likevel lå etter konkurrentene. Nå lover Canon at EOS M2 har løst problemet en gang for alle, men en lynsrask hybridfokus, som dekker cirka 80 prosent av bildeflaten og skal være 2,3 ganger raskere til å låse fokus.

Canon EOS M CMOS

Bildebrikken er tilsynelatende den samme i APS-C-format med 18 megapiksler, men med en bedre Digic 5 bildeprosessor, er det lov å håpe at bildekvaliteten også er blitt bedre.

Følsomheten er utvidet til maksimalt 25600 ISO, og kameraet som allerede har pekeskjerm har fått wifi innebygget slik at man kan bruke smartmobilen som fjernkontroll, og laste opp bilder til nett eller Canon Image Gateway via mobilen.

Canon EOS 2M bak

Kameraet skal være i salg i løpet av desember, i første omgang i sort eller hvitt, men den nåværende moodellen er fremdeles tilgjengelig rundt 2800 kr med den fine 18-55mm zoomen.

Foreløpig finnes det bare tre objektiver til EOS 2: Standardzoomen EF-M 18-55mm f3,5-56 IS, vidvinkelzoomen EF-M 11-22mm f3,5-5,6 og den kompakte vidvinkelen EF-M 22mm f2,0.

Men det finnes også en EF-EOS-M adapter til 999 kr, som gjør det mulig å bruke hvilket som helst av Canons 160 ulike objektiver.

Testen av Canon EOS M, den første, leser du her. Den testen var gjort før Canon oppdaterte fastvaren og forbedret autofokusen.

Enn så lenge er det ikke planer om å selge M2 utenfor Japan, så det gjenstår å se om det kommer til europeiske butikkhyller.

Canon EOS M2 hands

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Photoshop Elements blir enda kulere Adobe gjør bilderedigering morsommere uten at det koster skjorta.
Superkompakt 4K-videokamera fra Sony Sony FX30 er profesjonell video i hendig format.
DJI Osmo Mobile 6: - Film som en proff DJI Osmo Mobile 6 lar deg etterligne proffene, ved å stabilisere dine mobilvideoopptak.
Capture One viser bildene direkte på iPad Laster bildene på iPad-en i sanntid.
Tamron lanserer en ekstrem zoom for Fujifilm X-kameraer Blir billigere enn Fujifilms tilsvarende zoom.
Leica lanserer Q2 i samarbeide med Seal Spesialutgave i begrenset antall.
Følg Lyd & Bilde