Search
Generic filters

Raskere utgave av Canons minste

Canons eneste kompakte systemkamera har fått en mye raskere arvtager i EOS M2, som også er trådløs og enda mer kompakt

Det er ikke lett å se forskjellen på Canon EOS M, og det nye EOS M2, men Canon lover at man skal merke det godt. Kameraet ser nesten kliss likt ut som den snart to år gamle forgjengeren, men kantene er slipt litt her og der slik at kamerahuset er blitt litt mer kompakt.

Men det aller viktigste er at Canon har forbedret egenskapene, til dels betydelig. Autofokusen var forgjengerens akilleshæl, som selv om den ble merkbart bedre i en fastvareoppdatering, likevel lå etter konkurrentene. Nå lover Canon at EOS M2 har løst problemet en gang for alle, men en lynsrask hybridfokus, som dekker cirka 80 prosent av bildeflaten og skal være 2,3 ganger raskere til å låse fokus.

Canon EOS M CMOS

Bildebrikken er tilsynelatende den samme i APS-C-format med 18 megapiksler, men med en bedre Digic 5 bildeprosessor, er det lov å håpe at bildekvaliteten også er blitt bedre.

Følsomheten er utvidet til maksimalt 25600 ISO, og kameraet som allerede har pekeskjerm har fått wifi innebygget slik at man kan bruke smartmobilen som fjernkontroll, og laste opp bilder til nett eller Canon Image Gateway via mobilen.

Canon EOS 2M bak

Kameraet skal være i salg i løpet av desember, i første omgang i sort eller hvitt, men den nåværende moodellen er fremdeles tilgjengelig rundt 2800 kr med den fine 18-55mm zoomen.

Foreløpig finnes det bare tre objektiver til EOS 2: Standardzoomen EF-M 18-55mm f3,5-56 IS, vidvinkelzoomen EF-M 11-22mm f3,5-5,6 og den kompakte vidvinkelen EF-M 22mm f2,0.

Men det finnes også en EF-EOS-M adapter til 999 kr, som gjør det mulig å bruke hvilket som helst av Canons 160 ulike objektiver.

Testen av Canon EOS M, den første, leser du her. Den testen var gjort før Canon oppdaterte fastvaren og forbedret autofokusen.

Enn så lenge er det ikke planer om å selge M2 utenfor Japan, så det gjenstår å se om det kommer til europeiske butikkhyller.

Canon EOS M2 hands

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.
Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den!
Denon slapp nettopp fire 110-årsjubileums-produkter. Vi har allerede fått hjemmekinoforsterkeren AVC-A110 til test.
De brillefine hodehøyttalerne fra Bose kommer nå i flere nye design, inkludert en treningsversjon med polariserte glass.
Den kinesiske elektronikkgiganten har nå lansert MateBook X, FreeBuds Pro med ny støyreduserende teknologi og to nye smartklokker, Watch GT2 Pro og Watch Fit.
Bose gjør et nytt forsøk med helt nye ørepropper. Quetcomfort Earbuds har aktiv støydemping, mens Sport Earbuds er for trening.