Raskere utgave av Canons minste

Canons eneste kompakte systemkamera har fått en mye raskere arvtager i EOS M2, som også er trådløs og enda mer kompakt

Det er ikke lett å se forskjellen på Canon EOS M, og det nye EOS M2, men Canon lover at man skal merke det godt. Kameraet ser nesten kliss likt ut som den snart to år gamle forgjengeren, men kantene er slipt litt her og der slik at kamerahuset er blitt litt mer kompakt.

Men det aller viktigste er at Canon har forbedret egenskapene, til dels betydelig. Autofokusen var forgjengerens akilleshæl, som selv om den ble merkbart bedre i en fastvareoppdatering, likevel lå etter konkurrentene. Nå lover Canon at EOS M2 har løst problemet en gang for alle, men en lynsrask hybridfokus, som dekker cirka 80 prosent av bildeflaten og skal være 2,3 ganger raskere til å låse fokus.

Canon EOS M CMOS

Bildebrikken er tilsynelatende den samme i APS-C-format med 18 megapiksler, men med en bedre Digic 5 bildeprosessor, er det lov å håpe at bildekvaliteten også er blitt bedre.

Følsomheten er utvidet til maksimalt 25600 ISO, og kameraet som allerede har pekeskjerm har fått wifi innebygget slik at man kan bruke smartmobilen som fjernkontroll, og laste opp bilder til nett eller Canon Image Gateway via mobilen.

Canon EOS 2M bak

Kameraet skal være i salg i løpet av desember, i første omgang i sort eller hvitt, men den nåværende moodellen er fremdeles tilgjengelig rundt 2800 kr med den fine 18-55mm zoomen.

Foreløpig finnes det bare tre objektiver til EOS 2: Standardzoomen EF-M 18-55mm f3,5-56 IS, vidvinkelzoomen EF-M 11-22mm f3,5-5,6 og den kompakte vidvinkelen EF-M 22mm f2,0.

Men det finnes også en EF-EOS-M adapter til 999 kr, som gjør det mulig å bruke hvilket som helst av Canons 160 ulike objektiver.

Testen av Canon EOS M, den første, leser du her. Den testen var gjort før Canon oppdaterte fastvaren og forbedret autofokusen.

Enn så lenge er det ikke planer om å selge M2 utenfor Japan, så det gjenstår å se om det kommer til europeiske butikkhyller.

Canon EOS M2 hands

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!