Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Raskere prosessorer og doble kortplasser

Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.

De to første speilløse systemkameraene fra Nikon med fullformat bildebrikker, har bare vært på markedet i to år, men nå får de en etterlengted midtlivsoppdatering som gjør Nikon Z7 II og Z6 II enda mer interessante.

Den påk0stede Z7 II er rettet mot fotografer som stiller store krav til detaljskarphet, for eksempel landskapsfotografer, mens den rimeligere Z6 II er mer et allroundkamera med omfattende videoegenskaper.

Nikon Z7 II

Kameraene ser nesten helt identiske ut med forgjengerne, og har beholdt bildebrikke de ble lansert med i 2018. Men er forbedret på enkelte andre områder. Som to kortplasser mot én før, nytt EN-EL15c batteri med bedre kapasitet, men samme fysiske mål som det gamle batteriet, og endelig muligheten for å bruke et vertikalgrep med utløser og kontrollhjul.

Nikon Z7 Nikons første kompakte fullformat systemkamera, er tett på en innertier.

Z7 II med MB-N11 vertikalgrep.

For Z7 II ser de grunnleggende spesifikasjonene slik ut:

 • 45,7 Mp bakbelyst CMOS bildebrikke i 24 x 36 mm format
 • 10 bilder/s skuddtakt med ett fokuspunkt
 • 200 jpeg i full 47 Mp eller 77 12-bit ukomprimerte råbilder i serie
 • CFexpress/XQD og SD (UHS-II) kortplasser
 • Femaksers bildestabilisator
 • 4K-video med 1,08 x beskjæring
 • 10-bit N-Log og HDR-video
 • Mikrofon inn, hodetelefonutgang
 • 3,7 Mp OLED-søker
 • Vippbar 8 cm 2,1 Mp skjerm
 • Pris: 38.990 kr

Z7 II fra siden.

Som man ser støtter kameraene både CFexpress og XQD-minnekort. og det har plass til et SD-kort i tillegg. To Expeed-prosessorer skal gi kameraet større buffer på serieopptak, bedre autofokus (følsomhet ned til – 4Ev) særlig på bevegelige motiver med kontinuerlig autofokus, og fotografen kan veksle mellom flere fokusprogrammer. Øye- og ansiktsbasert fokus også, med mulighet for å lime autofokusen til én person.

Annonse

Z6 II bakfra.

Ergonomien er heldigvis ikke endret, for Nikons Z-serie er svært tilfredstillende å fotografere med. OLED-skjermen på toppen er beholdt, de store innstillingsrattene likeså, og styrepinnen er praktisk plassert nær tommelen bak.

Kameraehuset er fremdeles værtettet.

Z6 II, Francois Lamoureux.

Batteritiden er utvidet til 420 bilder, og kan ytterligere utvides med et ekstra batteri i vertikalgrepet MB-N11 (4599 kr) som vist på bildet lengre opp.

Kameraet kan også lades eller brukes når det er tilkoblet en strømkilde via USB-C-kontakten, og nå kan man også oppdatere fastvaren på kameraet via Nikons fine Smartbridge app på mobilen.

Z7 II med Z 14-24mm f2.8 S.

Nikon Z6 II

Den nesten identiske Z6 II deler fysikk med Z7 II, og har fått stort sett de samme oppdateringene som Z7 II, og er enda raskere på serieopptak, samtidig som det har bedre videoegenskaper.

Annonse

Z6 II

For Z6 II ser de grunnleggende spesifikasjonene slik ut:

 • 24 Mp bakbelyst CMOS bildebrikke i 24 x 36 mm format
 • 14 bilder/s skuddtakt
 • 200 jpeg eller 124 12-bit ukomprimerte råbilder i serie
 • CFexpress/XQD og SD (UHS-II) kortplasser
 • Femaksers bildestabilisator
 • 4K/30p-video uten beskjæring
 • 10-bit N-Log og HDR-video
 • Mikrofon inn, hodetelefonutgang
 • 3,7 Mp OLED-søker
 • Vippbar 8 cm 2,1 Mp skjerm
 • Pris: 25.990 kr

Les også

Nikon Z6

Konsta Punkka og Z7 II.

Nikon sier også at de planlegger å slippe en oppdatering til Z6 II, som vil gi det værtettede kameraet muligheten for 4K/50p i beskjært APS-C-format.

Det forbedrede autofokussystemet er følsom ned til -6 eksponeringstrinn, og har ellers de samme forbedringene som Z7 II. Kameraet kan ta opp video til en ekstern opptaker i 12-bits råformat og 4K-oppløsning, eller 10-bit internt til minnekort.

Z7 II med Z 70-200 f2.8 S.

Begge kameraene kan også bruke Nikons nye trådløse fjernkontroll WR-R11b (1999 kr), vertikalgrepet nevnt over, og både det nye og det gamle batteriet til Z-serien.

Akkurat når kameraene er i butikk er uvisst, men november/desember er en god gjetning.

Annonse

Z7 II med Z 85 f1.8.

 

 

 

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.

Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.

Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.

Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.

Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.

Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.