Kompakt systemkamera

Med J4 utvider Nikon kameraparken med et lite, lynraskt og solid systemkamera, som omtrent går ned i jakkelommen.
Annonse
Annonse
forfatter

En av fordelene med kompakte systemkameraer, er nettopp størrelsen. Selv med objektiv påmontert, er de betydelig mindre enn et speilreflekskamera. Sett Nikon 1 J4 ved siden av en Nikon D3300, så er det åpenbart hvor lite J4 faktisk er.

Kameraet som hører til Nikons 1-serie, er siste modell ut, og bruker en 18 Mp 1-tommers bildebrikke som er mye mindre enn i et speilreflekskamera, men større enn i nesten alle kompaktkameraer.

Nye J4 er bygget rundt et aluminums hus og har en 7,6 cm pekeskjerm med 1 Mp oppløsningog tar opp HD-video i tillegg til 720 HD-oppløsning med 120p bilder/s, slik at man kan fange actionsekvenser og spille dem av ramme for ramme, i sakte film.

J4_10_30_PD_BK_frt34r

Kameraet har også wifi for trådløs overføring av bilder, og har fått kortspalte for små microSD kort. Det har også et nytt hybrid autofokussystem, med 171 kontrast- og 105 fasedetekterende fokuspunkter.

Annonse

Den nye Expeed 4 prosessoren gjør det i tillegg mulig å skyte i full oppløsning med 20 bilder/s, med autofokus mellom hvert bilde, eller 60 bilder/s med autofokus bare på første bilde.

J4_10_30_PD_SL_top

Kameraet koster 5490 kr, med VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-zoom, og leveres i sølv, sort eller oransje.

Det finnes også et WP-N3 undervannshus til kameraet, som går ned til 45 m, en SB-N10 undervannsblits og en objektivadapter som gjør det mulig å bruke et NIKKOR speilrefleksobjektiv på Nikon J4.

Fakta:

Annonse
 • CMOS-bildebrikke med 18,4 megapiksler: Rask bildebrikke i CX-format uten optisk lavpassfilter. Fanger opp fine teksturer i detalj og gir høyoppløste bilder.
 • ISO 160–12 800: Auto ISO går fra 160 til 6 400, og du kan øke følsomheten til ISO 12 800. To innstillinger for avansert støyreduksjon gir mindre støy når du fotograferer med ISO 6 400 eller 12 800.
 • EXPEED 4A: Lar deg ta imponerende bilder og HD-filmer i høy hastighet.
 • Wi-Fi-aktivert: Koble til, del og skap. Du kan raskt og enkelt dele Nikon 1-bilder i høy kvalitet, eller trykke deg inn i en verden av kreative fotoapper på smartenheten din.2
 • Berøringsskjermbetjening: Elektromagnetisk LCD-skjerm på 7,5 cm (3 tommer) med 1 037 000 punkter.
 • Avansert hybrid AF: AF-system med 171 fokuspunkter. Hele 105 fasesøkende fokuspunkter som raskt og presist finner fokus i actionmotiver.
 • Lynrask opptakshastighet: Ta opptil 20 b/s med kontinuerlig AF, eller ta 20 bilder i RAW-format med opptil 60 b/s med fokus låst på det første bildefeltet.
 • Filmmagi: Filmer i full HD (1 080p) (sideforhold 16:9) med bildefrekvenser på 60p/30p. Elektronisk VR gir skarpe filmopptak i HD-kvalitet med 1 080/30p eller 720/30p. Ta stillbilder med høy oppløsning og spill av HD-filmer tatt med 120 b/s i ekstremt sakte film.
 • Filmfunksjoner med kinokvalitet: Rask film, Rykk og Firesekunders film.
 • Nyvinninger med Nikon 1: Beste bilde (med nye Aktivt valg, Smart bildevalg og Langsom bildevisning), Bevegelsesbilde.
 • Kreativ palett: Bruk kunstneriske filtre på bildene ved hjelp av berøringsskjermen eller multivelgeren før bildene tas.
 • Bærbart Nikon 1-design: Perfekt minimalistisk og tiltalende utseende. Det stilige og hendige kamerahuset i aluminium leveres i moderne hvitt, børstet sort, sølv og oransje.
 • 1 NIKKOR-objektivsett: Hold handlingen i fokus med 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM-objektiv.

J4_BK_back

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!