Search
Generic filters

Raskere Nikon-kamera

Autofokusen er raskere, og bildekvaliteten bedre på Nikon D7200. Som også er trådløst ogsolid bygget.

Blant speilrefleksene har vi hatt våre favoritter opp gjennom tidene. Som for eksempel Nikons 7000-serie. Skikkelig velbygde kameraer, som alltid har levert utmerket bildekvalitet, uten at det har kostet skjorta. Det nye D7200 er det hittil beste av dem, og er en finpusset variant av D7100 som vi har testet tidligere.

Siden det er et velprøvd design med få ergnonomibommerter, har ikke Nikon brydd seg med å redesigne kameraet.

D7200_backMen teknisk sett er det nytt fra grunnen av. Autofokusmodulen er hentet fra Nikons proffmodeller, og Multi-CAM 3500DX II har 51 fokuspunkter med 15 krysssensorer for bedre følsomhet i lite lys. Nikon hevder at sensorene er følsomme ned til minus tre trinn, noe som lover bra for fokuspresisjonen i lite lys.

Bildebrikken på 24,2 Mp er ny, antagelig er den hentet fra D5500, hvilket er bra. For den har vi testet i D5500 og den leverte varene så det holdet. Brikken har ikke lavpassfilter foran, slik at man kan klemme enda litt mer skarphet ut av bildefilene.

Blant de øvrige spesifikasjonene på D7200, er endelig innebygget Wifi med NFC for trådløs overføring til og fjernstyring fra mobilen, 6 bilder/s (7 bps i 1,3 x beskjæringsmodus), to minnekortplasser, ny Expeed 4 bildeprosessor og større buffer – 18 rå- eller 100 jpeg-filer i serie, og 1110 bilders batteritid.

D7200_18_105_topKameraet har også fått høyere ISO-følsomhet. Nå kan man velge 25600 ISO hvis det er lite lys, og helt opp til 102.400 ISO, men da lagrer kameraet kun sorthvittfiler, fordi 51.200 og 102.400 ISO ellers vil gi for mye fargestøy.

Flat bildeprofil – på still- og video, har også funnet veien til D7200. Den kan man bruke hvis man vil ha en helt nøytral fargeprofil til etterbehandling.

Nikon D7200 er i butikkene fra 19. mars til 11.690 kr for kamerahuset, 13.790 kr med 18-105mm zoom, eller 14.890 kr hvis man velger Nikons 18-140mm zoom.

Noe senere, 28. mai faktisk, kommer Nikon ME-W1. Som er et sett med en trådløs Bluetooth-mikrofon med sender innebygget, og en mottaker. De bruker små AAA-batterier og har en rekkevidde på 50 meter.

Mottakeren har også innebygget mikrofon, perfekt for intervjusituasjoner hvor man vil ha tale fra både journalisten og intervjuobjektet med på videoopptaket.

ME_W1

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.