Raskere autofokus på FujiFilm X100

Hvis du har en FujiFiilm X100, er det på tide å oppdatere kameraet. Ny fastvare gir X100 raskere autofokus, og flere forbedringer

FujiFilm traff innertieren med det store kompaktkameraet X100. Det klassiske designet minnet om tidligere tiders Contax- og Leica-kameraer, men med en 12 megapiklser bildebrikke, HD-video og en hybrid elektronisk/optisk søker, var det et høyst moderne kamera FujiFilm lanserte i 2011.

Bildekvaliteten var det lite å ustette på, men kameraet var ikke uten lyter. Aufofokusen var ikke akkurat kjapp, selv om en oppdatering senere løste noe av problemet.

Nå kommer nok en oppdatering, med flere forbedringer. Fastvareversjon 2.00 gir deg ikke bare 20 prosent raskere autofokus under ulike lysforhold.

Makroavstanden er forbedre med 30 prosent, slik at du kan komme enda nærmere, og manuellfokus er forbedret med inntroduksjonen av fokusmarkering – peaking, hvor omådet som er skarpt fokusert i motivet, markeres elektronisk med omriss i søkeren eller på skjermen.

Oppstartstiden er kuttet med 0,2 sekunder, og nå blir det mulig å velge fokusområde ved å trykke AF-knappen gjentatte ganger.

Oppdateringen blir å finne her.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.