Proffkompakt

Hvis du har en FujiFiilm X100, er det på tide å oppdatere kameraet. Ny fastvare gir X100 raskere autofokus, og flere forbedringer
Annonse
Annonse
forfatter

FujiFilm traff innertieren med det store kompaktkameraet X100. Det klassiske designet minnet om tidligere tiders Contax- og Leica-kameraer, men med en 12 megapiklser bildebrikke, HD-video og en hybrid elektronisk/optisk søker, var det et høyst moderne kamera FujiFilm lanserte i 2011.

Bildekvaliteten var det lite å ustette på, men kameraet var ikke uten lyter. Aufofokusen var ikke akkurat kjapp, selv om en oppdatering senere løste noe av problemet.

Nå kommer nok en oppdatering, med flere forbedringer. Fastvareversjon 2.00 gir deg ikke bare 20 prosent raskere autofokus under ulike lysforhold.

Makroavstanden er forbedre med 30 prosent, slik at du kan komme enda nærmere, og manuellfokus er forbedret med inntroduksjonen av fokusmarkering – peaking, hvor omådet som er skarpt fokusert i motivet, markeres elektronisk med omriss i søkeren eller på skjermen.

Oppstartstiden er kuttet med 0,2 sekunder, og nå blir det mulig å velge fokusområde ved å trykke AF-knappen gjentatte ganger.

Annonse

Oppdateringen blir å finne her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.