Superzoomkamera

Visst ser det ut som et speilreflekskamera, men Pentax X-5 er et rimelig kompaktkamera med hele 26 x zoom.
forfatter

Hvis man ikke trenger utskiftbar optikk, men liker mye zoom, er Pentax X-5 et interessant alternativ. Selv om det ligner et speilreflekskamera, er det egentlig et kompaktkamera. X-5 er nemlig mye mindre enn et speilreflekskamera, men Pentax har likevel fått plass til en 26 x zoom, fra 22,3mm vidvinkel til 580mm.

Det betyr at man får med hele landskapet på bildet, og samtidig kan man zoome inn så mye at man kan ta bilder av detaljer langt unna. Som om det ikke er nok, kan X-5 zoome helt inn til svimlende – tilsvarende – 4174mm! Funksjonen kalles Intelligent Zoom og zoomer digitalt 187,2 ganger brennvidden.

Kameraet som også har LCD-søker og vippbare LCD-skjerm, bruker en 16 megapiksler bakgrunnsbelyst CMOS-bildebrikke. Ikke ulikt de fleste kompaktkameraer, og med mye mindre overflate enn i et speilreflekskamera.

X-5 kan ta opp video i full 1080p/30fps HD-kvalitet, som systemkameraer også kan, og har digital og  mekanisk bildestabilisator, også under videoopptak.

Det kan bruke både vanlige AA-batterier, og ladbare batterier, og til 2.000 kroner må vi medgi at X-5 høres ut som et kupp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.