Profflyd på HD-video

Dagens systemkameraer leverer strøken HD-video, men lydkvaliteten er det verre med. Her er en smart løsning fra Olympus.

Skuffelsen er stor når man kobler kameraet til tv-en, bare for å oppdage at lyden ikke står i forhold til kvaliteten på bildet. Løsningen er en separat mikrofon til noen hundrelapper, som settes i blitskoen og plugges i kameraet.

Men hva hvis man stiller enda større krav til lydkvalitet, for eksempel når man skal ta opp musikk? Da kan Olympus digitale stereoopptaker LS-100 være en vei å gå.

LS-100 er storebror til den kritikerroste LS-10, som vi har testet og har to mikrofoner som tar opp lyd i PCM-format (samme som CD), og i full båndbredde opp til 140 dB lydtrykk.

Opptakeren kan kobles til et kamera, som Olympus OM-D E-M5 på bildene her, og monteres i en egen brakett eller på kameraet. Den har balanserte lydutganger med XLR/phono-kontakter integrert.

Da kan man ta opp stereolyd i 24-bit/96kHz kvalitet, i flere spor om man vil, og redigere opptakene i Magix Video Deluxe 2013. Programvare som også støtter AVCHD-videoformatet, multicamsynk, og progressiv video.

LS-100 kan naturligvis benyttes med alle systemkameraer som har en mikrofoninngang, og synkroniseres med videoopptakene, i en rekke videoredigeringsprogrammer. Den har også hodetelefonutgang, slik at man kan høre opptaket live.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.