TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Profflyd på HD-video

Dagens systemkameraer leverer strøken HD-video, men lydkvaliteten er det verre med. Her er en smart løsning fra Olympus.

forfatter
Publisert 16.10.12 - 11:00

Skuffelsen er stor når man kobler kameraet til tv-en, bare for å oppdage at lyden ikke står i forhold til kvaliteten på bildet. Løsningen er en separat mikrofon til noen hundrelapper, som settes i blitskoen og plugges i kameraet.

Men hva hvis man stiller enda større krav til lydkvalitet, for eksempel når man skal ta opp musikk? Da kan Olympus digitale stereoopptaker LS-100 være en vei å gå.

LS-100 er storebror til den kritikerroste LS-10, som vi har testet og har to mikrofoner som tar opp lyd i PCM-format (samme som CD), og i full båndbredde opp til 140 dB lydtrykk.

Opptakeren kan kobles til et kamera, som Olympus OM-D E-M5 på bildene her, og monteres i en egen brakett eller på kameraet. Den har balanserte lydutganger med XLR/phono-kontakter integrert.

Da kan man ta opp stereolyd i 24-bit/96kHz kvalitet, i flere spor om man vil, og redigere opptakene i Magix Video Deluxe 2013. Programvare som også støtter AVCHD-videoformatet, multicamsynk, og progressiv video.

LS-100 kan naturligvis benyttes med alle systemkameraer som har en mikrofoninngang, og synkroniseres med videoopptakene, i en rekke videoredigeringsprogrammer. Den har også hodetelefonutgang, slik at man kan høre opptaket live.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Klassens beste kamera Fujifilm X-H2 er blitt en rå bildemaskin som overgår mange dyrere kameraer.
Photoshop Elements blir enda kulere Adobe gjør bilderedigering morsommere uten at det koster skjorta.
Superkompakt 4K-videokamera fra Sony Sony FX30 er profesjonell video i hendig format.
DJI Osmo Mobile 6: - Film som en proff DJI Osmo Mobile 6 lar deg etterligne proffene, ved å stabilisere dine mobilvideoopptak.
Capture One viser bildene direkte på iPad Laster bildene på iPad-en i sanntid.
Tamron lanserer en ekstrem zoom for Fujifilm X-kameraer Blir billigere enn Fujifilms tilsvarende zoom.
Følg Lyd & Bilde