Kameratilbehør

Dagens systemkameraer leverer strøken HD-video, men lydkvaliteten er det verre med. Her er en smart løsning fra Olympus.
Annonse
Annonse
forfatter

Skuffelsen er stor når man kobler kameraet til tv-en, bare for å oppdage at lyden ikke står i forhold til kvaliteten på bildet. Løsningen er en separat mikrofon til noen hundrelapper, som settes i blitskoen og plugges i kameraet.

Men hva hvis man stiller enda større krav til lydkvalitet, for eksempel når man skal ta opp musikk? Da kan Olympus digitale stereoopptaker LS-100 være en vei å gå.

LS-100 er storebror til den kritikerroste LS-10, som vi har testet og har to mikrofoner som tar opp lyd i PCM-format (samme som CD), og i full båndbredde opp til 140 dB lydtrykk.

Opptakeren kan kobles til et kamera, som Olympus OM-D E-M5 på bildene her, og monteres i en egen brakett eller på kameraet. Den har balanserte lydutganger med XLR/phono-kontakter integrert.

Annonse

Da kan man ta opp stereolyd i 24-bit/96kHz kvalitet, i flere spor om man vil, og redigere opptakene i Magix Video Deluxe 2013. Programvare som også støtter AVCHD-videoformatet, multicamsynk, og progressiv video.

LS-100 kan naturligvis benyttes med alle systemkameraer som har en mikrofoninngang, og synkroniseres med videoopptakene, i en rekke videoredigeringsprogrammer. Den har også hodetelefonutgang, slik at man kan høre opptaket live.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.