Search
Generic filters

Proffe kompakter

Hva gjør man hvis man ønsker bildekvaliteten til et speilreflekskamera, men helst vil ha et kompakt kamera? Kjøper en proffkompakt, selvsagt.

Vi tester:

Canon PowerShot G10
4 999

Leica D-Lux 4
6 595

Nikon Coolpix P6000
4 495

Skal man ha høyest mulig bildekvalitet, er det vanskelig å komme utenom et speilreflekskamera. Store bildebrikker, avansert lysmåling og bedre optikk er bare noe av det som gjør speilrefleksen overlegen. Men når man ikke vil drasse på, eller ikke har plass til et speilreflekskamera i lommen, blir alternativet et kompaktkamera. Ulempen er en bildekvalitet som ikke helt kan konkurrere med resultatet fra en speilrefleks. Den optiske kvaliteten står ofte ikke i forhold til det høye antallet megapiksler moderne kompakter har fått.

Men det finnes løsninger i kompaktkameraer som kan måle seg med bildekvaliteten fra en speilrefleks. Kjært barn har mange navn, og proffkompakter er et dekkende begrep på disse kameraene. De kombinerer bildekvaliteten og fleksibiliteten til et speilreflekskamera, med kompakte mål og mange av de samme avanserte funksjonene.

Blant de avanserte proffkompaktene finner vi modeller fra Ricoh og Panasonic, som vi testet i forrige nummer. I denne testen skal vi se nærmere på Nikon Coolpix P6000, Leica D-Lux 4 og Canon Powershot G10. Alle er kompakte med et funksjonsnivå proffotografene kjenner seg igjen i, og leverer meget høy bildekvalitet fra sylskarp optikk og større bildebrikker enn vanlig for et kompaktkamera.

Avanserte funksjoner
De har alle langt mer påkostet optikk enn et vanlig kompaktkamera. De har også et funksjonsnivå som er nesten like høyt som på et speilreflekskamera, som full manuell eksponeringskontroll, fleksible justeringer av bildeparametere, blitssko for større rekkevidde når man trenger mer lys, og sist, men ikke minst: muligheten til å ta bilder i råformat. Noe som straks gjør dem mer interessante, for da kan man etterbehandle råfilene og få et resultat man ellers bare ser fra speilreflekser.

Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!