Optikk

Mellomformat hører proffklassen til, og Leica S er på alle måter et proffkamera. Nå kommer den første 45mm til S-systemet, med bildevinkel tilsvarende 35mm
forfatter

Leica er mer enn de ikoniske M-kameraene. Som vi selvsagt har testet, her og her. De lager også mell0mformatkameraet Leica S (tidligere S2, som har en mye større bildeflate – 30 x 45 mm – og 37,5 Mp bildebrikke. Kameraet krever egen optikk med større bildesirkel enn vanlig for småbildekameraer, og derfor finnes det en egen serie S-optikk til kameraet.

Leica Elmarit-S 45mm f/2.8 ASPH er det niende og nyeste og bildevinkelen tilsvarer 36mm brennvidde sammenlignet med 35 mm-småbildeformat.

Objektivet skal være godt egnet til et bredt utvalg jobber, som studiofotografering,  landskap- og arkitektur, men er også egnet til location-jobber hvor brennvidden tilsvarende 35mm, gir minimalt med fortegning.

LEICA ELMARIT-S 45 mm f28 ASPH

Elmarit-S 45mm er solid bygget og værtettet mot vannsprut og støv. Det har 12 linseelementer i ni grupper, hvor flere har asfæriske slipninger for mer uniform spredning av lyset. Det har også elektronisk styrt blenderåpning fra f2.8 til f22. Man kan synke blitslys helt opp til 1/1000s lukkerhastighet, eller 1/125s uten sentrallukker.

Leica Elmarit-S 45mm f/2.8 ASPH er tilgjengelig fra oktober 2013 til 47..000 kr for vanlig versjon og 55.000 kr for  CS-versjonen. Den oppgitte vekten er 1030 gram (1110 med sentrallukker), lengden uten den medfølgende solblenderen er 136 mm og filterfatningen 82 mm.

Samtidig er en ny programvareoppdatering tilgjengelig for Leica S, Leica S2 og S2-P på Leica Owners Area, som er nødvendig for å få optimalisert funksjonalitet mellom S-huset og Leica Elmarit-S 45mm f/2.8 ASPH.

Programvareoppdateringen til Leica S (FW 2.3.0.0) gir i tillegg følgende optimaliseringer:

·         Forbedret ytelse ved fotografing med kabel til pc/mac (tethered).
·         Brukerinnstillingene for «bracketing»-sekvenser og selvutløser kan nå lagres i brukerprofiler.
·         Optimalisert fargetemperatur på monitoren.
·         Forbedret autofokus mellom Leica S-hus og Leica

LEICA S System

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.