Prisgunstig og lyssterk zoom

Lysstyrken er ikke det eneste som er oppsiktsvekkende med Sigma 18-35mm f1.8 DC HSM. Prisen er er en positiv overraskelse i tillegg.
forfatter

En 2 x zoom høres ikke alt for imponerende ut, men med 18-35mm dekker Sigmas nye zoom, det brennviddeområdet mange bruker oftest. På et speilrelflekskamera med bildebrikke i APS-C-format, blir den en normaloom med svært bra lysstyrke, som dekker 28-50mm. Da tilsvarer lysstyrken blender 2.8, med andre ord det samme som en Canon EF 24-70mm f2.8 gjør på et fullformatkamera. Som EOS 6D.

Men Sigmas zoom koster ikke 18.000 kr. Den koster 5.995 kr, og er tigjengelig for Canon i løpet av juli. Nikon til høsten.

Den mangler altså den tradisjonelle portrettbrennvidden på 70-80mm, men både lysstyrken og prisen bær gjøre Sigma-objektivet til en interessant alternativ for Canon, og Nikon-eiere.

Sigma side

Objektivet har internfokusering og zoom, men ikke optisk bildestabilisator. Minste blender er f16, og innvendig har det 17 linseelementer fordelt på 12 grupper, hvorav fire er såkalt asfæriske for bedre spredningskontroll av lyset, og er bygget i et termostabilt komposittmateriale.

Lengden er 121 mm, diameteren 78, mens filterfatningen er 12 mm. Vekten uten deksler og solblender, tipper på 810 gram.

18-35mm F1.8 DC HSM skal også komme med fatninger til Pentax KAF, Sony Alpha og Sigmas egen SA-fatning.

Sigma rear

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.