Kamerastativ

Du verden så lurt det er med et kamerastativ, men du verden så upraktisk å drasse på. Jobys lille kamerastativ løser problemet.
forfatter

Av og til er det kjekt å ha et kamerastativ tilgjengelig. Men hvis det ligger hjemme, kan muligheten til å ta blinkskuddet ryke. Da er et lite lommestativ redningen. Og mindre og mer praktisk enn dette blir det knapt.

Joby er mest kjent for de små fleksible Gorillapod-stativene, som man kan bøye rundt nesten hva det skal være.

Dette stativet er så lite at man ha det på kameraet hele tiden. Micro 250 og Micro 800 er ment for kompaktkameraer og hybride systemkameraer, og foldes sammen og brettes under kameraet.

Micro 250 skal være så lite og lett at man kan ha det på kameraet, også når det er stuet vekk i en liten bæreveske, som her.

Stativene har små kulehoder som gir en viss mulighet til å vinkle kameraet på stativet, 36 grader i alle retninger, og laget i lettmetall med gummiføtter.

Mens det lille Micro 250 klarer 250 gram vekt, altså de aller fleste kompaktkameraer, klarer det større Micro 800 som navnet avslører: 800 gram vekt.

Det holder i massevis til de fleste hybridkameraer med zoom, som Olympus PEN, Sony NEX, Samsung NX, Nikon 1 og Panasonic Lumix G-modellene.

Joby-stativene er klare i november, norske priser blir klare innen den tid. Men regn med noen få hundrelapper for å sikre seg et støtt underlag – og slippe å gå glipp av blinkskuddet bare fordi man ikke orket å dra med kamerastativet på tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.