Kamerastativ

Når man trenger et stativ, ligger det som regel igjen hjemme. Manfrotto Pixi er lite nok til alltid å være med, og perfekt til hybridkameraer.
forfatter

Et kamerastativ er blant det nyttigste tilbehøret man kan ha. Da kan man fotografere i all slags lys, og likevel få skarpe bilder uten bevegelsesuskarphet. Men dessverre er de fleste stativer så store og tunge at de bare er for spesielt interesserte. Derfor blir de ofte liggende igjen når man tar med kameraet på tur.

Det lille Pixi-stativet fra Manfrotto, er  bare 18,5 cm når det er klappet sammen, og veier 230 gram. Dermed kan det få plass i bagen eller jakkelommen. Kulehodet kan vendes og løsnes med en knapp på siden.

Montaggio_3

Stativet er egnet til kompaktkameraer, kompakte systemkameraer og små speilreflekser med totalvekt opp til 1 kilo. Som man kan se av bildet under, er et også praktisk som håndgrep, for eksempel når man gjør videoopptak.

Pixi er tilgjengelig i sommer, til 25 Euro, eller rundt 200 kr.

MTPIXIB_highlight_03

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.