Photoshop for folk flest

Med en rekke automatiserte funksjoner, skal Photoshop og Premiere Elements gi deg enda klarere bilder.

Skrevet av / 25.09.15 - 09:47
Photoshop for folk flest

For de fleste er Adobes redigeringsprogram populært kalt bare Photoshop, både for komplisert og dyrt. Dessverre betyr det at mange blir sittende med programvaren som fulgte med kameraet, eller datamaskinen, når de skal redigere og skrive ut bilder.

Da støter man fort på begrensninger som at det ikke finnes verktøy som gir deg skarpere bilder uten støy.

Det mener Adobe at de har løst med den 14. versjonen av Photoshop Elements for bilderedigering, og Premiere Elements for videoredigering.

Elements 14 Boxshot_SideProgramvaren passer både PC og Mac og er tilgjengelig på www.adobe.no til 1175 kr for både Photoshop Elements 14 og Premiere Elements 14, eller enkeltvis til 787,50 kr.

Det er også mulig å oppgradere fra eldre versjoner av Elements, for enda mindre penger.

PSE14_RefineEdge

De fleste av oss tar ikke mange bilder av løver, men eksemplet over er likevel relevant fordi det viser funksjonen RefineEdge, som skal gjøre det lettere å dypetse vekk bakgrunner. Som kan være relevant særlig på portretter.

PSE14_HazeReduction_600x400

Over kan man se HazeReduction i praksis, som er en ny funksjon i Photoshop Elements 14, hvor bildet forbedres betydelig med et museklikk.

Her er en kort oversikt over de viktigste nyhetene i Photoshop Elements 14:

•        Shake Reduction, populært kalt «dine selfiers beste venn, er en ny funksjon spesielt for bilder tatt med et håndholdt kamera. Med et enkelt klikk korrigeres uskarpe bilder.


•        Haze Removal gjør bakgrunnen i bildet like skarpt og klart som det som er i fokus. Dette er spesielt nyttig for landskapsbilder, hvor f.eks. tåke eller dis kan gjøre bakgrunnen uskarp.
•        Tilpassing av hår eller pels har alltid vært en utfordring ved redigering av bilder. Med en ny pensel er et strøk nok til identifisere detaljene og gjøre resten av jobben automatisk.
•        Speed Guided Edit er for fartsfylte bilder, f.eks. av en ball i luften eller en skateboarder i rampen. Med en trinn-for-trinn guide kan du gjøre bildene mer actionfylte og levende.
•        Resize Guided Edit er en praktisk funksjon som raskt endrer størrelsen på bildene for enkel tilpasning til f.eks. websider.
•        Custom Looks hjelper deg å piffe opp bilder og velge en passende stil. Funksjonen analyserer bilder i forhold til skarphet, lys og farge og foreslår fem passende effekter.
•        Quick Edit Mode er forbedret for raskere og enklere rotering og endringer av bildene.
PRE14_Edit
Nyheter i Premiere Elements 14:

•        Motion Titles lar deg med ferdiglaget animert tekst og grafikk få videoer til å fremstå som enda mer profesjonelle og innbydende.
•        Color Pop lager fargerike effekter i videosekvenser ved f.eks. å gi bestemte områder sterke farger samtidig som alt annet er i svart/hvitt.
·         Guided Edits lar deg leke med tiden og få hjelp til å lage spennende slow- eller fast-motion effekter som gir mer drama og/eller action.
·         Har man et 4K Ultra HD kamera og/eller TV vet man også hvorfor alle snakker om det –nå kan man bruke Premiere Elements til å redigere og se 4K-videoer.
·         Alle filmentusiaster vet hvor viktig lyd er – nå er alle lydfunksjonene samlet og enklere å bruke, så lyden lettere kan justeres og fin-tunes etter ønske.
·         Når videoen er ferdig skal den eksporteres. Premiere Elements kommer med en rekke forslag så man enkelt kan dele resultatet på tvers av formater og plattformer – uten å miste kvalitet.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Scroll to Top