Photoshop for folk flest

Med en rekke automatiserte funksjoner, skal Photoshop og Premiere Elements gi deg enda klarere bilder.

For de fleste er Adobes redigeringsprogram populært kalt bare Photoshop, både for komplisert og dyrt. Dessverre betyr det at mange blir sittende med programvaren som fulgte med kameraet, eller datamaskinen, når de skal redigere og skrive ut bilder.

Da støter man fort på begrensninger som at det ikke finnes verktøy som gir deg skarpere bilder uten støy.

Det mener Adobe at de har løst med den 14. versjonen av Photoshop Elements for bilderedigering, og Premiere Elements for videoredigering.

Elements 14 Boxshot_SideProgramvaren passer både PC og Mac og er tilgjengelig på www.adobe.no til 1175 kr for både Photoshop Elements 14 og Premiere Elements 14, eller enkeltvis til 787,50 kr.

Det er også mulig å oppgradere fra eldre versjoner av Elements, for enda mindre penger.

PSE14_RefineEdge

De fleste av oss tar ikke mange bilder av løver, men eksemplet over er likevel relevant fordi det viser funksjonen RefineEdge, som skal gjøre det lettere å dypetse vekk bakgrunner. Som kan være relevant særlig på portretter.

PSE14_HazeReduction_600x400

Over kan man se HazeReduction i praksis, som er en ny funksjon i Photoshop Elements 14, hvor bildet forbedres betydelig med et museklikk.

Her er en kort oversikt over de viktigste nyhetene i Photoshop Elements 14:

•        Shake Reduction, populært kalt «dine selfiers beste venn, er en ny funksjon spesielt for bilder tatt med et håndholdt kamera. Med et enkelt klikk korrigeres uskarpe bilder.


•        Haze Removal gjør bakgrunnen i bildet like skarpt og klart som det som er i fokus. Dette er spesielt nyttig for landskapsbilder, hvor f.eks. tåke eller dis kan gjøre bakgrunnen uskarp.
•        Tilpassing av hår eller pels har alltid vært en utfordring ved redigering av bilder. Med en ny pensel er et strøk nok til identifisere detaljene og gjøre resten av jobben automatisk.
•        Speed Guided Edit er for fartsfylte bilder, f.eks. av en ball i luften eller en skateboarder i rampen. Med en trinn-for-trinn guide kan du gjøre bildene mer actionfylte og levende.
•        Resize Guided Edit er en praktisk funksjon som raskt endrer størrelsen på bildene for enkel tilpasning til f.eks. websider.
•        Custom Looks hjelper deg å piffe opp bilder og velge en passende stil. Funksjonen analyserer bilder i forhold til skarphet, lys og farge og foreslår fem passende effekter.
•        Quick Edit Mode er forbedret for raskere og enklere rotering og endringer av bildene.
PRE14_Edit
Nyheter i Premiere Elements 14:

•        Motion Titles lar deg med ferdiglaget animert tekst og grafikk få videoer til å fremstå som enda mer profesjonelle og innbydende.
•        Color Pop lager fargerike effekter i videosekvenser ved f.eks. å gi bestemte områder sterke farger samtidig som alt annet er i svart/hvitt.
·         Guided Edits lar deg leke med tiden og få hjelp til å lage spennende slow- eller fast-motion effekter som gir mer drama og/eller action.
·         Har man et 4K Ultra HD kamera og/eller TV vet man også hvorfor alle snakker om det –nå kan man bruke Premiere Elements til å redigere og se 4K-videoer.
·         Alle filmentusiaster vet hvor viktig lyd er – nå er alle lydfunksjonene samlet og enklere å bruke, så lyden lettere kan justeres og fin-tunes etter ønske.
·         Når videoen er ferdig skal den eksporteres. Premiere Elements kommer med en rekke forslag så man enkelt kan dele resultatet på tvers av formater og plattformer – uten å miste kvalitet.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.