Optikk

Det spesielle Samyang TS24mm objektivet, er spesiallaget for perspektivkontroll og passer de fleste systemkameraer.
forfatter

Samyang TS 24mm f3,5, er et vidvinkelobjektiv som passer de fleste systemkameraer, også fullformatkameraer. Med perspektivkontroll kan man rett opp linjer i bildet, smart ved for eksempel arkitekturfotografering , og samtidig forskyve fokusområdet, eller øke/reudsere dybdeskarphet.

Objektivet som er egnet til alt fra produkt-, arkitektur- og landskapsfotografering, kan også brukes med hell på kote- eller portretter. Objektivet kan roteres, slik at kan man kontrollere perspektivet både vertikalt og horisontalt. Samt at fokusplanet kan finjusteres fra -8,5 til +8,5 grader.

Parallellforskyvning som retter opp linjer, kan fintrimmes i forhold til den optiske aksen  innenfor +/- 12 mm avvik. Og  objektivets to forskyvbaredeler kan roteres til venstre i forhold til hverandre i 30, 60 eller 90 grader. Det er også mulig å dreie objektivet mot høyre i +/- 90 grader i 30 graders trinn.

Samyang-objektivet er satt sammen av av 16 linseelementer i 11 grupper, hvor to av linseelementene er asfæriske, for å dempe kromafeil og astigmatiske effekter. En avansert antirefleksbehandlingen gir bedre kontrast og hindrer strølys, også når man bruker tilt-/shift-funksjonen. Objektivet har manuell fokusering og filterfatningen er 82 mm.

Det kan brukes med speilreflekser som  Canon EOS, Nikon D-serien, Pentax og Sony Alpha Og senere skal det komme bajonettfatning på objektivet, tilpasset Canon M, Fujifilm X, Samung NX og Sony E (NEX).

Samyang TS 24mm f3,5 er i salg i mai, og koster  7.900 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.