Pentax utfordrer Canon og Nikon

Det synes kanskje ikke på bildene, men Pentax K-S2 er et relativt lite speilreflekskamera som er regn, fukt og støvtett.

Skrevet av / 10.02.15 - 10:03
Pentax utfordrer Canon og Nikon

Kameraet har 100 gummiforseglinger som holder regn, fukt og støv ute, og kameraet er bygget over samme lest som det fremragende K-3 – les testen her, og har en 20 Mp bildebrikke uten lavpassfilter. For maksimal detaljskarphet.

Den maksimale lysfølsomheten er oppgitt til 51.200 ISO som er lovende for fotografering i lite lys, og K-S2 har Pentax avanserte SAFOX X autofokusmodul med 11 sensorer og ni kryssensorer med bedre fokussporing.
K-S2_12_black_copie
Pentax sier også at kameraet har en ny avansert HDR-funksjon innebygget, som bedre eksponeringer også i utfordrende lysforhold med stor kontrast. Det har også innebygget Wi-Fi og NFC, og en vri- og vippbar LCD.

K-S2 kommer i tre standardfarger; svart, hvit og svart/oransje. I tillegg kommer flere fargekombinasjoner som bestillingsvare.

Pentax K-S2 leveres med en ny DA L 18-50mm f4-5,6 DC WR RE zoom, som er den korteste i sin klasse, til 6.990 kr.

Som tilbehør finnes også en ny kompakt blits. Pentax AF 201 FG  er støvtett og værsikret, og har 20 i ledetall ved ISO 100, med vridbar reflektor.

K-S2_13_white_copie

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top