Allværskamera

Vanntette allværskameraer som tåler å herjes med.
forfatter

De nye vanntette kompaktkameraene ligner Pentax utgående WG-modeller, og er like robuste, men oppdatert på flere fronter enn bare navnet.

Nå heter de Ricoh WG-4, WG-4 GPS & WG-20, og Pentax-navnet blir i fremtiden bare å finne på systemkamerer, mens  kompaktkameraene heretter blir kalt Ricoh.

solo_WG-4-ALL

De  to nesten identiske WG-4 og WG-4 GPS er samme kamera, bare med innebygget GPS-funksjon på WG-4 GPS som viser informasjon om trykk, høyde og dybde. De er begge vanntette ned til 14 meters dyp og tåler fall fra 2 meters høyde.

De har også fått et nytt objektiv med 4x zoom som tilsvarer 25-100mm i 35mm format, med bra lysstyrke på f2,0. En ny undervannsmodus skal gi bedre fargegjengivelse under vann, både ved stillbildefotografering og videofilming.

Kameraene har også LED-belysning rundt objektivet for bedre belysning av makromotiver, og et digitalt mikroskop med finnes også på de nye modellene.

Blant det nye tilbehøret er for eksempel denne holderen, som gjør det mulig å feste kameraet for eksempel på sykkelstyret.

WG-4_holder

WG-20 er budjsettmodellen, som er vanntett ned til 10 meters dyp, og tåler fall fra 1,5 meters høyde.

Ricoh WG-4, WG-4 GPS og WG-20 er alle i salg løpet av mars og vil koste:

Ricoh WG-4,  2.795 kr
Ricoh WG-4 GPS, 3.295 kr
Ricoh WG-20, 1.995 kr

solo_WG-20

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.