Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Pentax som tåler en trøkk

Pentax K-30 er klassens mest solide kamera. Det kompakte speilreflekskameraet er nemlig værtettet, støvtett og tåler kulde bedre enn det meste.

Skrevet av / 22.05.12 - 09:14
Pentax som tåler en trøkk

I mellomklassen finnes det ingen som K-30. Pentax-kameraet veier 650 gram med batteri, og er kompakt og slankt, og har Canon EOS 600D, Nikon D5200 og Sony SLT A57 som nærmeste konkurrenter. Men det er litt mindre, litt lettere, og mye tøffere enn sine konkurrenter.

Pentax har bygget det solid huset i sterk polykarbonat og rustfritt stål, mens alle knapper, luker og ratt har kraftige gummipakninger som holder regn og støv ute. Kulde skal heller ikke være noe problem, så om det snør på tvers i 20 minusgrader, skal den aktive fotografen fremdeles kunne jobbe.

På mange måter ligner det K-5, et mye dyrere Pentax-kamera, som gjorde det meget skarpt i vår test.

Kameraet har en 16 megapiksler CMOS bildebrikke med støvfjerning, lysmåling med 77 målepunkter, opp til 25600 ISO lysfølsomhet, og 6 bps skuddhastighet.

Et sjenerøst gummiert håndgrep foran, og tommelgrep på baksiden, skal gi et godt grep, selv med hansker på. Skjermen på 7,6 cm har 921K punkter, og kameraet kan bruke det ladbare batteriet, eller vanlige AA-batterier.

Pentax har utvidet antall fokuspunkter til 11, sammenlignet med K-5, som også har live view visning på skjerm, og full 1080p HD-videoopptak.

«Pentax K-30 leveres i tre ulike farger: krystallhvit, krystallblå med en blank finish, samt klassisk svart for et mer tradisjonelt utseende», sier Helge Rose hos Focus Nordic, Pentax nordiske importør.

Et nytt Pentax DA 50mm f1.8 objektiv er tilgjengelig samtidig med kameraet i juli, og K-30 skal koste 6.500 kroner med 18-55mm WR zoomen. Uansett farge.

Focus Nordic

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top