Speilrefleks

Pentax K-30 er klassens mest solide kamera. Det kompakte speilreflekskameraet er nemlig værtettet, støvtett og tåler kulde bedre enn det meste.
Annonse
Annonse
forfatter

I mellomklassen finnes det ingen som K-30. Pentax-kameraet veier 650 gram med batteri, og er kompakt og slankt, og har Canon EOS 600D, Nikon D5200 og Sony SLT A57 som nærmeste konkurrenter. Men det er litt mindre, litt lettere, og mye tøffere enn sine konkurrenter.

Pentax har bygget det solid huset i sterk polykarbonat og rustfritt stål, mens alle knapper, luker og ratt har kraftige gummipakninger som holder regn og støv ute. Kulde skal heller ikke være noe problem, så om det snør på tvers i 20 minusgrader, skal den aktive fotografen fremdeles kunne jobbe.

På mange måter ligner det K-5, et mye dyrere Pentax-kamera, som gjorde det meget skarpt i vår test.

Kameraet har en 16 megapiksler CMOS bildebrikke med støvfjerning, lysmåling med 77 målepunkter, opp til 25600 ISO lysfølsomhet, og 6 bps skuddhastighet.

Annonse

Et sjenerøst gummiert håndgrep foran, og tommelgrep på baksiden, skal gi et godt grep, selv med hansker på. Skjermen på 7,6 cm har 921K punkter, og kameraet kan bruke det ladbare batteriet, eller vanlige AA-batterier.

Pentax har utvidet antall fokuspunkter til 11, sammenlignet med K-5, som også har live view visning på skjerm, og full 1080p HD-videoopptak.

«Pentax K-30 leveres i tre ulike farger: krystallhvit, krystallblå med en blank finish, samt klassisk svart for et mer tradisjonelt utseende», sier Helge Rose hos Focus Nordic, Pentax nordiske importør.

Annonse

Et nytt Pentax DA 50mm f1.8 objektiv er tilgjengelig samtidig med kameraet i juli, og K-30 skal koste 6.500 kroner med 18-55mm WR zoomen. Uansett farge.

Focus Nordic

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

HEDDphone er et virkelig unikum, som baner vei for noe helt nytt innenfor hodetelefoner. Slike har du garantert ikke hørt før!
Med samme finesser som Apples ørepropper er de like låst til Samsungs egne mobiler.
Du kan få AIAIAIs hodetelefoner akkurat som du vil ha dem – for du kombinerer delene selv. Vi har lyttet til toppmodellen.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde