Pentax som tåler en trøkk

Pentax K-30 er klassens mest solide kamera. Det kompakte speilreflekskameraet er nemlig værtettet, støvtett og tåler kulde bedre enn det meste.

I mellomklassen finnes det ingen som K-30. Pentax-kameraet veier 650 gram med batteri, og er kompakt og slankt, og har Canon EOS 600D, Nikon D5200 og Sony SLT A57 som nærmeste konkurrenter. Men det er litt mindre, litt lettere, og mye tøffere enn sine konkurrenter.

Pentax har bygget det solid huset i sterk polykarbonat og rustfritt stål, mens alle knapper, luker og ratt har kraftige gummipakninger som holder regn og støv ute. Kulde skal heller ikke være noe problem, så om det snør på tvers i 20 minusgrader, skal den aktive fotografen fremdeles kunne jobbe.

På mange måter ligner det K-5, et mye dyrere Pentax-kamera, som gjorde det meget skarpt i vår test.

Kameraet har en 16 megapiksler CMOS bildebrikke med støvfjerning, lysmåling med 77 målepunkter, opp til 25600 ISO lysfølsomhet, og 6 bps skuddhastighet.

Et sjenerøst gummiert håndgrep foran, og tommelgrep på baksiden, skal gi et godt grep, selv med hansker på. Skjermen på 7,6 cm har 921K punkter, og kameraet kan bruke det ladbare batteriet, eller vanlige AA-batterier.

Pentax har utvidet antall fokuspunkter til 11, sammenlignet med K-5, som også har live view visning på skjerm, og full 1080p HD-videoopptak.

«Pentax K-30 leveres i tre ulike farger: krystallhvit, krystallblå med en blank finish, samt klassisk svart for et mer tradisjonelt utseende», sier Helge Rose hos Focus Nordic, Pentax nordiske importør.

Et nytt Pentax DA 50mm f1.8 objektiv er tilgjengelig samtidig med kameraet i juli, og K-30 skal koste 6.500 kroner med 18-55mm WR zoomen. Uansett farge.

Focus Nordic

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!