Pentax snart med fullformatkamera

Med en ny 24-70mm zoom laget for Pentax kommende fullformatkamera, er det bare å glede seg for entusiastene.

Skrevet av / 28.09.15 - 10:51
Pentax snart med fullformatkamera

Pentax har laget kameraer og optikk lengre enn fleste, men har slitt med å få et skikkelig fotfeste i markedet med digitale kameraer. Selv om de lager fremragende speilreflekser som K-3 II, og mellomformatkameraer for proffbruk som 645D.

Derfor skal det bli interessant å se hvordan det kommende fullformatkameraet blir mottatt. Pentax har holdt kortene tett til brystet, men avslørt at det kommer til våren 2015.

Men lenge før, kommer HD Pentax-D FA 24-70 f2,8 ED SDM WR, en lyssterk normalzoom tilpasset bildesirkelen til en 24 x 36 mm fullformat bildebrikke. Som vi altså kommer til å se i fullformatkameraet som kommer til våren.

Sammen med de allerede annonserte 70-200mm f2,8 og 150-450mm f4,5-5,6, finnes det nå tre fullformatzoomer til det kommende fullformatkameraet.

DFA24-70mmF2.8Pentax-zoomen er naturlig nok større en vanlig fordi den er tilpasset mye større bildesirkel, siden fullformatbrikker er større en vanlig for bildebrikker i for eksempel APS-format. Som er det vanligste på systemkameraer.

Zoomen kan også brukes med Pentax K-3 II med APS-brikke, da tilsvarer bildevinkelen 37-107mm når man regner inn beskjæringsfaktoren siden APS-formatet er mindre enn fullformat.

Konstruksjonen består av 12 grupper med 17 linseelementer. Tre av av dem er ED-glass, og fire er asfæriske. Objektivet har også en SDM autofokusmotor (Supersonic Direct-drive Motor), og Pentax Quick-Shift systemet, for kjapt bytte mellom autofokus og manuell fokus.

Det har også Pentax HD-coating antirefleksbehandling.

FA 24-70 f2,8 er i salg allerede i slutten av oktober, til 14.999 kr.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top