Search
Generic filters

Pentax med 51,4 megapiksler

Det nye mellomformatkameraet fra Pentax er værtettet, og har oppløsning nok til at proffene kan bruke det både på location og i studio.

Mellomformatkameraer har store bildebrikker med god plass til sensorer, og Pentax nye 645Z har hele 51,4 millioner av dem fordelt på en 44 x 33 mm stor CMOS-bildebrikke. Til sammenligning har et Nikon D800 speilreflekskamera, 36 Mp fordelt på en 24 x 36 mm bildebrikke.

Pentax 645Z er dog mye større, og dyrere. Bare kamerahuset vil koste 90.000 kr, eller 100.200 med et DFA 55mm f2,8 objektiv.
Men kameraet er tross alt laget for proffene, som krever solid verktøy. 645Z skiller seg fra mange andre såkalte studiokameraer, ved at det både egner seg til krevende arbeide i studio, hvor oppløsning og skarphet betyr noe, og ute på location i all slags vær.

76 gummipakninger skal holde tett, og gjør at kameraet kan stå ute selv om det regner.

645Z_OnTheTripod

Kameraet har også en stor 3.2-tommers vippbar LCD-skjerm, og det kan skyte bilder med opp til  204.800 ISO lysfølsomhet. Oppsiktsvekkende bra for et mellomformatkamera.

Det kan også skyte korte serier i  3 bilder/s, og full 1080 HD-video. 645Z støtter også Pentax FluCard, som gjør det mulig å styre kameraet trådløst, og laste ned bilder til en mobil, nettbrett eller datamaskin.

645Z_ファインダー内画像データ

Den optiske søkeren gjengir 98 prosent av bildeflaten og viser med markører hvor det nye SAFOX II autofokussystemets 27 sensorer er. 25 av dem er av krysstype, som gjør fokusen bedre i lite lys.

Kameraet har også to kortspakter for SD-kort, og HDR (High Dynamic Range)  fungerer også når man skyter råfilformat.

645Z er i salg fra mai.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.