Search
Generic filters

Pentax K-7 debuterer

Pentax har vært en slags dark horse i kameramarkedet, med speilreflekser man ikke hører så mye om. Noe som kan endre seg med nye K-7 med 14 megapiksler og HD-video.

At Pentax ikke synes så godt i markedet er ikke kameraenes feil. Hvis man skal dømme etter våre tester, burde de hatt en solid markedsandel, Pentax K20D har lenge vært blant våre favoritter med sin solide konstruksjon og omfattende værtetting til en pris under 10.000 kroner.
Nå kommer etterfølgeren K-7, som har beholdt forgjengerens 14,6 megapiksler CMOS-bildebrikke med mekanisk bildestabilisator, i et hus som fremdeles er solid og forseglet mot dårlig vær, men mindre og lettere.

Nytt er også en 3-tommers skjerm med 922.000 bildepunkters oppløsning, og HD-video i 720p/30 fps kvalitet lagret i Motion JPEG-format (AVI).
Ikke nok med det, K-7 skyter serieopptak med 5,2 bps, og har en ny Prime II bildeprosessor som er i stand til å lagre tre bilder i rask rekkefølge. Med ulike eksponeringsverdier, som legges sammen til et HDR-bilde (High Dynamic Range) i kameraets etterprosessering.
Kameaet har også fått 16 kreative digitalfiltre som man også kan legge på bilder i etterkant.

Selve huset måler 131 x 97 x 73 mm og veier cirka 750 gram, med det nye 1860 mAh batteriet med 980 bilder per lading, noe som gjør kameraet betraktelig mindre og lettere enn Canon EOS 50D og Nikon D300.
Samtidig med K-7 lanserer Pentax to nye objektiver med værtetting. Den kompakte normalzoomen DA 18-55mm f3.5-5.6 AL WR (tilsv. 27.5 – 84.5 mm) og telezoomen DA 50-200mm f4-5.6 ED WR (tisv. 76.5 – 307 mm). Begge med tydelige avstandsmarkeringer på fokusringen, noe flere produsenter bør merke seg.
Prisen er ikke kjent, men regn med at K-7 vil koste omtrent det samme som K20D, altså rundt 10.000 kroner for huset.
Pentax

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker