Nyhet

Pentax K-3 III debuterer endelig

Pentax gir ikke slipp på speilrefleksen.

Skrevet av / 31.03.21 - 10:01
Pentax K-3 III debuterer endelig

Vi har hørt om det så lenge at vi sluttet å tro på det. Men nå er endelig Pentax K-3 III her.

Det er et klassisk speilreflekskamera bygget på K-3 II som vi testet i 2015, men kameraet er oppdatert på flere vesentlige punkter.

Som en ny bakbelyst CMOS bildebrikke med25 megapiksler, og en ny bildeprosessor som gir kamereat en sjeldent ekstrem lysfølsomhet på opptil 1.600.000 ISO.

Kameraet har også fått det nye SAFOX 13 autofokussystemet med 101 fokuspunkter som dekker et bredt område, og integrert 5,5-trinns bildestabilisering, 12 bilder per sekund skuddtakt, og det er selvsagt værtettet og tåler kulde bedre enn vanlige kameraer.

 

 

Siden et er et speilreflekskamera, har det en stor optisk prismesøker med 100 % synsfelt og 1,05x forstørrelse, pekeskjerm, statusskjerm, og som man kan se av bildene, er knapper og ratt større enn vi er vant til fra mange speilløse systemkameraer.

Dét er en fordel for naturfotografer for eksempel, som ofte bruker hansker eller votter.

Pentax K-3 III har også pikselskift-teknologi og Pentax Anti-Aliasing simulering som gir bedre detaljskarphet og mindre moaré i bildene.

Det kan også ta opp 4K30p-video, med treaksers bildestabilisering, og det kan brukes med et vertikaltgrep – D-BG8, som utvider batteritiden og gjør det lettere å holde kameraet i portrettformat når man feks. bruker lange teleobjektiver.

K-3 III er i salg allerede i april. Priset til 22390 kr for sort eller sølv kamerahus, mens batterigrepet koster 4599 kr. Det kan også leveres som et premium-kit, for 25790 kr.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

GoPro Hero12 Black: Det beste actionkameraet?

Scroll to Top