Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Pentax K-3 III debuterer endelig

Pentax gir ikke slipp på speilrefleksen.

Vi har hørt om det så lenge at vi sluttet å tro på det. Men nå er endelig Pentax K-3 III her.

Det er et klassisk speilreflekskamera bygget på K-3 II som vi testet i 2015, men kameraet er oppdatert på flere vesentlige punkter.

Som en ny bakbelyst CMOS bildebrikke med25 megapiksler, og en ny bildeprosessor som gir kamereat en sjeldent ekstrem lysfølsomhet på opptil 1.600.000 ISO.

Kameraet har også fått det nye SAFOX 13 autofokussystemet med 101 fokuspunkter som dekker et bredt område, og integrert 5,5-trinns bildestabilisering, 12 bilder per sekund skuddtakt, og det er selvsagt værtettet og tåler kulde bedre enn vanlige kameraer.

Annonse

 

Annonse

 

Siden et er et speilreflekskamera, har det en stor optisk prismesøker med 100 % synsfelt og 1,05x forstørrelse, pekeskjerm, statusskjerm, og som man kan se av bildene, er knapper og ratt større enn vi er vant til fra mange speilløse systemkameraer.

Dét er en fordel for naturfotografer for eksempel, som ofte bruker hansker eller votter.

Pentax K-3 III har også pikselskift-teknologi og Pentax Anti-Aliasing simulering som gir bedre detaljskarphet og mindre moaré i bildene.

Det kan også ta opp 4K30p-video, med treaksers bildestabilisering, og det kan brukes med et vertikaltgrep – D-BG8, som utvider batteritiden og gjør det lettere å holde kameraet i portrettformat når man feks. bruker lange teleobjektiver.

K-3 III er i salg allerede i april. Priset til 22390 kr for sort eller sølv kamerahus, mens batterigrepet koster 4599 kr. Det kan også leveres som et premium-kit, for 25790 kr.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.