Search
Generic filters

Pentax frister entusiastene

Med MX-1 har Pentax laget et kamera som retter seg mot viderekomne fotografer med store krav, men som vil ha et kamera som passer i lommen.

Kjennere vil huske at sist gang Pentax slapp et kamera som het MX, handlet det om et speilreflekskamera. Denne gangen dreier det seg om en proffkompakt kalt MX-1. Kameraet som er salg allerede i februar til 4.195 kr, i sort eller sølvgrått, har lakkerte topp og bunnplater i messing. Akkurat som proffkameraer hadde i gamle dager, for best mulig slitestyrke.

Men det betyr også at kameraets vekt bluir høyere, og MX-1 veier nesten 400 gram, drøyt 100 til 150 gram mer enn de fleste kameraer det er naturlig å sammenligne med. For eksempel Lumix LX1, som vi nylig testet.

Teknisk sett dreier det seg om en 12 megapiksler CMOS-bildebrikke med integrert bildestabilisator, og med en 28-112mm zoom. Hvor lysstyrken er meget gode f1,8-2,5, slik at man kan fotografere i lite lys uten å bruke blits, og få smalere skarphetsdybde, om man ønsker det.

Skjermen på 3 tommer med 920.000 punkters oppløsning, er vippbar, og kameraet har integrert oppfellbar blits, 15 ulike filtereffekter som kan legges på bildene, og selvsagt full 1080/30fps HD-video med stereolyd.

ISO-følsomheten rekker til 12800, nok i massevis for et kompaktkamera med så god lysstyrke, og fotografen kan lagre bilder i et anvendelig DNG-råformat, for videre etterbehandling.

MX-1 virker som et spennende alternativ til Panasonic Lumix LX7, Olympus Stylus XZ-2 og Canon Powershot G15, blant andre, og ser ut til å være mer solid bygget enn de fleste kompaktkamerer vi har sett.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.