Foto:

Panasonic har forbedret testvinneren Lumix FT1, og kaller den nye vanntette og støtsikre modellen FT2. Men reisekameraene i TZ-serien med 12 x zoom er også nye, det samme den syltynne ZX-modellen med 8 x zoom.

Panasonic Lumix FT2 leveres i flere spreke farger, og er vanntett ned til 10 meter og støtsikkert fra 2 meter. Kameraet tåler temperaturer ned til -10 grader og er naturligvis støvsikkert. FT2 kan ta opp 720p HD-video i AVCHD Lite-format og har Panasonics nye Venus Engine HD II bildeprosessor ombord. FT har 14.7 megapiksle bildebrikke med 4,6 x zoom fra 28 mm vidvinkel til 128mm tele.

Lumix TZ10 erstatter testvinneren TZ7, men har fremdeles12 megapiklser,  3-tommers skjerm og 12 x optisk zoom fra 25mm vidvinkel. Nytt på TZ10 er GPS-funksjonen som kan brukes til å lagre bilder med geotagging og sortere etter land, by og landemerker.
Det kan også ta opp 720p HD-video i AVCHD Lite-format og har Panasonics nye Venus Engine HD II bildeprosessor, og finnes i en enklere utgave kalt TZ8. Men med 2,7-tommers skjerm og lagrer i stedet 720p video i Motion JPEG-format.

For de som ikke trenger 12 x zoom, kan nye Lumix ZX3 som er enda slankere. med 8 x optisk zoom fra 25mm vidvinkel, være et alternativ. Her får man også 720p HD-video i AVCHD Lite-format.
Alternativt kan man se nærmere på enda mindre Lumix FX66, som har 14 megapiksler og 5 x optisk zoom fra 25mm vidvinkel og 720p HD-video i Motion JPEG-format.
Panasonic

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.