Panasonic med fem Lumix-kameraer

Panasonic har forbedret testvinneren Lumix FT1, og kaller den nye vanntette og støtsikre modellen FT2. Men reisekameraene i TZ-serien med 12 x zoom er også nye, det samme den syltynne ZX-modellen med 8 x zoom.

Panasonic Lumix FT2 leveres i flere spreke farger, og er vanntett ned til 10 meter og støtsikkert fra 2 meter. Kameraet tåler temperaturer ned til -10 grader og er naturligvis støvsikkert. FT2 kan ta opp 720p HD-video i AVCHD Lite-format og har Panasonics nye Venus Engine HD II bildeprosessor ombord. FT har 14.7 megapiksle bildebrikke med 4,6 x zoom fra 28 mm vidvinkel til 128mm tele.

Lumix TZ10 erstatter testvinneren TZ7, men har fremdeles12 megapiklser,  3-tommers skjerm og 12 x optisk zoom fra 25mm vidvinkel. Nytt på TZ10 er GPS-funksjonen som kan brukes til å lagre bilder med geotagging og sortere etter land, by og landemerker.
Det kan også ta opp 720p HD-video i AVCHD Lite-format og har Panasonics nye Venus Engine HD II bildeprosessor, og finnes i en enklere utgave kalt TZ8. Men med 2,7-tommers skjerm og lagrer i stedet 720p video i Motion JPEG-format.

For de som ikke trenger 12 x zoom, kan nye Lumix ZX3 som er enda slankere. med 8 x optisk zoom fra 25mm vidvinkel, være et alternativ. Her får man også 720p HD-video i AVCHD Lite-format.
Alternativt kan man se nærmere på enda mindre Lumix FX66, som har 14 megapiksler og 5 x optisk zoom fra 25mm vidvinkel og 720p HD-video i Motion JPEG-format.
Panasonic

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.