Foto:

Panasonic har forbedret testvinneren Lumix FT1, og kaller den nye vanntette og støtsikre modellen FT2. Men reisekameraene i TZ-serien med 12 x zoom er også nye, det samme den syltynne ZX-modellen med 8 x zoom.

Panasonic Lumix FT2 leveres i flere spreke farger, og er vanntett ned til 10 meter og støtsikkert fra 2 meter. Kameraet tåler temperaturer ned til -10 grader og er naturligvis støvsikkert. FT2 kan ta opp 720p HD-video i AVCHD Lite-format og har Panasonics nye Venus Engine HD II bildeprosessor ombord. FT har 14.7 megapiksle bildebrikke med 4,6 x zoom fra 28 mm vidvinkel til 128mm tele.

Lumix TZ10 erstatter testvinneren TZ7, men har fremdeles12 megapiklser,  3-tommers skjerm og 12 x optisk zoom fra 25mm vidvinkel. Nytt på TZ10 er GPS-funksjonen som kan brukes til å lagre bilder med geotagging og sortere etter land, by og landemerker.
Det kan også ta opp 720p HD-video i AVCHD Lite-format og har Panasonics nye Venus Engine HD II bildeprosessor, og finnes i en enklere utgave kalt TZ8. Men med 2,7-tommers skjerm og lagrer i stedet 720p video i Motion JPEG-format.

For de som ikke trenger 12 x zoom, kan nye Lumix ZX3 som er enda slankere. med 8 x optisk zoom fra 25mm vidvinkel, være et alternativ. Her får man også 720p HD-video i AVCHD Lite-format.
Alternativt kan man se nærmere på enda mindre Lumix FX66, som har 14 megapiksler og 5 x optisk zoom fra 25mm vidvinkel og 720p HD-video i Motion JPEG-format.
Panasonic

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

HEDDphone er et virkelig unikum, som baner vei for noe helt nytt innenfor hodetelefoner. Slike har du garantert ikke hørt før!
Med samme finesser som Apples ørepropper er de like låst til Samsungs egne mobiler.
Du kan få AIAIAIs hodetelefoner akkurat som du vil ha dem – for du kombinerer delene selv. Vi har lyttet til toppmodellen.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde