Foto:

Video har lenge vært stemoderlig behandlet i kompakter, men HD-video er den nye må-ha funksjonen, og Panasonic tar det på alvor med Lumix TZ7.

Lumix TZ7 med 12 x zoom, er arvtageren til TZ5 med 10 x zoom, men mindre og mer avansert. Panasonic har selvsagt lagt inn videoopptak i HD-kvalitet, her kalt AVCHD Lite, som gir 1280 x 720 oppløsning. Men lydkvaliteten ligger ikke noe tilbake for HD-kvaliteten, og her får man Dolby Digital Stereo Creator opp til 48 kHz, som burde borge for bedre lydkvalitet enn vi er vant til fra kompaktkameraer.

Kameraet har skikkelig vidvinkel på 25mm brennvidde, det har selvsagt ansiktsgjenkjenning og Panasonics Intelligents autoeksponering (iA).

FX-550 i sort
Lumix FX-550 virker kanskje ikke like spennende, men det er arvtageren til et av de beste kompaktkameraene vi testet i 2008 – FX-500 –  og derfor verdt å nevne.
Panasonic har gitt nykommeren 3-tommers pekeskjerm, ny 12-megapiksler bildebrikke, og ny og raskere bildeprosessor med ansiktsgjenkjenning og Panasonics Intelligente autoeksponering.
Gledelig nok ser det ut til at kameraet har beholdet det fine 25-125mm Leica-objektivet fra forgjengeren, noe som lover godt.
Fakta Lumix DMC-TZ7:
25 millimeters ultravidvinkelobjektiv, Leica DC med 12x optisk zoom for maksimalt mangfold ved fotografering og innspilling av video
Ta innspillingen av video til et høyere nivå med AVCHD Lite og iA (Intelligent Auto)-innstilling
Face Recognition gjør iA (Intelligent Auto) enda bedre
Venus Engine HD sikrer høy bildekvalitet for både stillbilder og filmsekvenser
3” LCD-skjerm med superhøy oppløsning på 460 000 piksler for enkelt å kunne se bilder og video
Mange allsidige funksjoner for enkel fotografering
Inkluderer programvaren PHOTOfunSTUDIO 3.0 HD Edition
Leveres i fargene sølv, svart, blå, rød og sjokolade

Panasonic Lumix

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.