Nyhet

Panasonic Lumix S 70-300mm f4.5-5.6

Kompakt og lett med stor rekkevidde
forfatter

Med den nye Lumix S 70-300mm f4.5-5.6 er Panasonic oppe i ni objektiver for fullformatkameraene sine, og medregnet de andre produsentene i L-alliansen (Panasonic, Leica, Sigma) og et par som ikke er medlem, vil antallet objektiver stige til 65 innen utgangen av 2021.

Den nye 70-300 millimeteren er først ut, og her har Panasonic i følge dem selv gjort seg flid med å skape et relativt rimelig, letthåndterlig og kompakt zoomobjektiv, for blant annet sport, landskap og dyreliv, med så høy optisk kvalitet som mulig.

Zoomen har fått innebygget femaksers optisk bildestabilisator, som i kombinasjon med kameraets stabilisator, er i stand til å kompensere opptil 5,5 eksponeringstrinn.

Den har også fått en oppsiktsvekkende god nærgrense på 54 cm ved 70mm brennvidde, og 74 cm på 300mm.

Det er også værtettet, med brytere for fokusområde, autofokus og manuell, og for stabilisator av og på. En låseknapp for zoomringen har det også.

© Akira Igarashi: 70mm F16, 1/3s, ISO 25600.

Innvendig har zoomen 17 linseelementer i 11 grupper, med florine-belegg på fronten for å hlde smuss og vanndråper unna.

Panasonic sier at de har jobbet med å få bort ‘løkringene’ som kan oppstå når man har mange asfæriske elementer, simpelthen ved å bare bruke ultrahøy refraktive, ultra- og normale ekstra dispersjon-elementer.

Fokushastigheten skal være dobbelt så kjapp som nærmeste konkurrent, hevdes det, og fokuspusting skal på det nærmeste være eliminert.

© Joakim Odelberg: 1/250s F5.6, ISO 200, 270 mm.

11 avundede blenderlameller skal sørge for myke bakgrunner – bokeh – med mimimal forvrengning, og skarpere tegning av lys som i eksemplet øverst fra Akira Igarashi.

Panasonic-zoomen måler 148 mm i lengden, diameteren er 84mm, filterdiameteren 77mm.

Prisen blir 15490 kr.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.