Nyhet

Panasonic Lumix S 50mm f1.8 for fullformat

Klassisk brennvidde for Lumix S-serien.
forfatter

Den kanskje mest klassiske brennvidden av dem alle, 50mm, er ofte oversett fordi så mange foretrekker å beholde zoomen som fulgte med kameraet på, hele tiden.

Da går man glipp av en hendigere og smidigere prosess, både fordi brennvidden er så anvendelig til så mye, og en 50 behøver heller ikke å være stor, tung, eller dyr.

Det er ikke den nye Panasonic Lumix S 50mm f1.8, hvertfall ikke sammenlignet med Lumix S 50mm f1.4.

Den nye 50-en er ikke blant de aller minste, men likevel kompakt og bare 300 gram, perfekt for et Lumix S5 for eksempel.

Objektivet har tre asfæriske elementer, med et ED- og et UHR- element (Extra Low Dispersion og Ultra High Refractive), som demper kromafeil og skal gi bedre skarphet over et større område. En lineær fokusmotor skal sørge for stille og kjapp fokus, mens ni blenderlameller skal gi pene bokeh-effekter.

Nærgrensen er oppgitt til 45 cm, så noe makroobjektiv er det ikke, men det er værtettet og i salg i løpet av juli. Perfekt reisekamerat for alle med Panasonic – eller Leica-kameraer, med L-fatning.

Prisen er 5490 kr.

50mm med superb perfeksjon Den mest klassiske av alle brennvidder, holder seg godt i Panasonics fullformatutgave.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.