TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Panasonic Lumix S 18mm F1.8 for fullformat

Ultravid vidvinkel til Panasonic og Leica kameraer.

forfatter
Publisert 11.09.22 - 09:00

Siden Panasonic og Leica er den del av den samme L-alliansen, som deler teknologi og objektivfatning, passer det kommende Lumix S 18mm F1.8 både på Panasonic og Leicas fullformatkameraer.

Det nye objektivet kompletterer S-serien i den vide enden. Hvor den bredeste bildevinkelen hittil, har kommet fra en 24mm.

Med den nye S 18mm F1.8, ser rekken med fastoptikk med blender f1.8 slik ut: 18, 24, 35, 50 og 85mm.

Det er temmelig brukbart for et kamerasystem som er så nytt, og mangler kanskje bare en lyssterk 10, 12, eller 14mm, i tillegg til et lyssterk macroobjektiv, og kanskje en litt lengre tele enn 85mm. Den klassiske 135-millimeteren mangler tross alt i utvalget.

Optisk sett er den bygget opp med tre asfæriske linseelementer, tre ED-elementer (Extra-Low Dispersion, et UED-element (Ultra Extra-Low Dispersion),og et UHR-element (Ultra High Refractive Index).

Ganske avansert, alt for å holde kontroll på lyset, fargene, og unngå ghosting, strølys og kromafeil.

Objektivet har ganske avansert fokusstyring også. Kommunikasjonen med kameraet er hele 240 fps, og man kan stille hastigheten på fokusringen, enten slik at fokus er helt lineær når man fokuserer manuelt, eller varierer i hastighet med farten på rotasjonen til fokusringen. Det er også mulig å stille rotasjonsvinkelen fra 90 til 360 grader, i 30 graders trinn.

Nærgrense er oppgitt til 18 cm, vekten til 340 gram. Mens lengde og diameter er 82 og 73,8 cm. Filterfatningen er 67 mm.

Lumix-objektivet leveres med linsedeksler, bag, og solblender for 9990 kroner.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Panasonic Lumix DC-S1R

Panasonic Lumix S1R er et overflødighetshorn av et kamera, og blant de aller råeste vi har testet.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Ta opp god lyd i marka DJI Mic lover kabelfri studiolyd i knapphulsmikrofoner.
En helt spesiell zoom Sonys nye normalzoom er uvanlig.
Råeste zoomen vi har sett 10x ultra-telezoom for fullformat.
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fullformatkameraer vi sikler etter Panasonics kompakte fullformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebasert autofokus. S5IIX gir ytterligere heftige videofunksjoner.
Følg Lyd & Bilde