Search
Generic filters

Panasonic Lumix GH1 med HD-video

Panasonic og Olympus startet en liten kamerarevolusjon med Micro Four Thirds-standarden, og nå kommer Lumix GH1 med HD-video i 1080p oppløsning.

Ikke nok med det, Lumix GH1 har som første kamera med utskiftbar optikk, fått full autofokus også på videoopptak. Da blir HD-video straks mer interessant.
Kameraet ligner ellers Lumix G1 som vi nylig testet, men her har man i tillegg fått 1080p opptak i 24 fps, og 720p opp til  60 fps. Alt i AVCHD-format, og GH1 kan i tillegg ta opp lyd i Dolby Digital Stereo med tilkoblet (se bildet) eller integrert mikrofon.

GH1 har den samme 3-tommers LCD-skjermen og elektronoske søkeren som Lumix G1, og selvsagt Live View slik at man kan vri skjermen som på et ekte videokamera og ta opp video i full 1080p HD.
Legg merke til den røde knappen for videoopptak øverst til høyre på baksiden av kameraet.
Lumix GH1 har en nye 12.1-megapixel High Speed Live MOS bildebrikke koblet til en Venus Engine HD bilde- og videoprosessor, med to prosessorkjerner for å hanskes med HD-video og stillbilder.

Kameraet leveres til å begynne med i sett – eller kit – med en ny MFT-zoom med integrert bildestabilisator. Lumix G Vario HD 14-140mm/F4.0-5.8 ASPH./MEGA O.I.S, er dens fulle navn og den får snart følge av en kompakt vidvinkelzoom kalt Lumix G Vario 7-14mm F4 ASPH, som måler beskjedne 70mm x 83mm og veier 300 gram.

Norsk pris er ikke kjent i skrivende stund, men den er lansert til 1.500 Euro med 14-140mm 10 x zoom (tilsv. 28-280mm), noe som burde bety i underkant av 15.000 kroner, etter vårt skjønn kanskje i overkant for et marked som er vant til sterkt prispress.
På den andre siden, Lumix speilrefleksenes Leica-objektiver har blant den beste optiske ytelsen vi har sett for Four Thirds-objektiver.

GH1 vil bli lansert til våren, og kamerat kan i tillegg til de nye objektivene også bruke Lumix G Vario 14-45 mm f/3,5-5,6 og Lumix G Vario 45-200 mm f/4-5,6, som ble lansert samtidig med G1, og med en adapter kan det også bruke de over 30 andre Four Thirds-objektivene som allerede eksisterer.

Mer om Lumix GH1 finner du her.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.