TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Panasonic Lumix GH1 med HD-video

Panasonic og Olympus startet en liten kamerarevolusjon med Micro Four Thirds-standarden, og nå kommer Lumix GH1 med HD-video i 1080p oppløsning.

forfatter
Publisert 03.03.09 - 20:00

Ikke nok med det, Lumix GH1 har som første kamera med utskiftbar optikk, fått full autofokus også på videoopptak. Da blir HD-video straks mer interessant.
Kameraet ligner ellers Lumix G1 som vi nylig testet, men her har man i tillegg fått 1080p opptak i 24 fps, og 720p opp til  60 fps. Alt i AVCHD-format, og GH1 kan i tillegg ta opp lyd i Dolby Digital Stereo med tilkoblet (se bildet) eller integrert mikrofon.

GH1 har den samme 3-tommers LCD-skjermen og elektronoske søkeren som Lumix G1, og selvsagt Live View slik at man kan vri skjermen som på et ekte videokamera og ta opp video i full 1080p HD.
Legg merke til den røde knappen for videoopptak øverst til høyre på baksiden av kameraet.
Lumix GH1 har en nye 12.1-megapixel High Speed Live MOS bildebrikke koblet til en Venus Engine HD bilde- og videoprosessor, med to prosessorkjerner for å hanskes med HD-video og stillbilder.

Kameraet leveres til å begynne med i sett – eller kit – med en ny MFT-zoom med integrert bildestabilisator. Lumix G Vario HD 14-140mm/F4.0-5.8 ASPH./MEGA O.I.S, er dens fulle navn og den får snart følge av en kompakt vidvinkelzoom kalt Lumix G Vario 7-14mm F4 ASPH, som måler beskjedne 70mm x 83mm og veier 300 gram.

Norsk pris er ikke kjent i skrivende stund, men den er lansert til 1.500 Euro med 14-140mm 10 x zoom (tilsv. 28-280mm), noe som burde bety i underkant av 15.000 kroner, etter vårt skjønn kanskje i overkant for et marked som er vant til sterkt prispress.
På den andre siden, Lumix speilrefleksenes Leica-objektiver har blant den beste optiske ytelsen vi har sett for Four Thirds-objektiver.

GH1 vil bli lansert til våren, og kamerat kan i tillegg til de nye objektivene også bruke Lumix G Vario 14-45 mm f/3,5-5,6 og Lumix G Vario 45-200 mm f/4-5,6, som ble lansert samtidig med G1, og med en adapter kan det også bruke de over 30 andre Four Thirds-objektivene som allerede eksisterer.

Mer om Lumix GH1 finner du her.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Retroentusiastenes drømmekamera Fujifilm X-T5 beholder den klassiske betjeningen, men gjør et stort sprang på bildekvalitet.
Nær perfekt allroundobjektiv Et makroobjektiv uten begrensninger er ikke lett å finne. Fujifilms kommer veldig nært.
Eksklusiv spesialutgave hyller kjent klokke Leica-kamera for entusiaster.
Som å sitte i cockpiten Du kan lage noen utrolige videoer med denne dronen, men først må du lære deg å fly.
Sigma-zoom for Fujifilm Lyssterk og prisgunstig normalzoom.
Se, et nytt speilreflekskamera Det er nesten utrolig at det nyeste kameraet fra Pentax er et speilreflekskamera.
Følg Lyd & Bilde