SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Panasonic Lumix GH1 med HD-video

Panasonic og Olympus startet en liten kamerarevolusjon med Micro Four Thirds-standarden, og nå kommer Lumix GH1 med HD-video i 1080p oppløsning.

Ikke nok med det, Lumix GH1 har som første kamera med utskiftbar optikk, fått full autofokus også på videoopptak. Da blir HD-video straks mer interessant.
Kameraet ligner ellers Lumix G1 som vi nylig testet, men her har man i tillegg fått 1080p opptak i 24 fps, og 720p opp til  60 fps. Alt i AVCHD-format, og GH1 kan i tillegg ta opp lyd i Dolby Digital Stereo med tilkoblet (se bildet) eller integrert mikrofon.

GH1 har den samme 3-tommers LCD-skjermen og elektronoske søkeren som Lumix G1, og selvsagt Live View slik at man kan vri skjermen som på et ekte videokamera og ta opp video i full 1080p HD.
Legg merke til den røde knappen for videoopptak øverst til høyre på baksiden av kameraet.
Lumix GH1 har en nye 12.1-megapixel High Speed Live MOS bildebrikke koblet til en Venus Engine HD bilde- og videoprosessor, med to prosessorkjerner for å hanskes med HD-video og stillbilder.

Kameraet leveres til å begynne med i sett – eller kit – med en ny MFT-zoom med integrert bildestabilisator. Lumix G Vario HD 14-140mm/F4.0-5.8 ASPH./MEGA O.I.S, er dens fulle navn og den får snart følge av en kompakt vidvinkelzoom kalt Lumix G Vario 7-14mm F4 ASPH, som måler beskjedne 70mm x 83mm og veier 300 gram.

Norsk pris er ikke kjent i skrivende stund, men den er lansert til 1.500 Euro med 14-140mm 10 x zoom (tilsv. 28-280mm), noe som burde bety i underkant av 15.000 kroner, etter vårt skjønn kanskje i overkant for et marked som er vant til sterkt prispress.
På den andre siden, Lumix speilrefleksenes Leica-objektiver har blant den beste optiske ytelsen vi har sett for Four Thirds-objektiver.

GH1 vil bli lansert til våren, og kamerat kan i tillegg til de nye objektivene også bruke Lumix G Vario 14-45 mm f/3,5-5,6 og Lumix G Vario 45-200 mm f/4-5,6, som ble lansert samtidig med G1, og med en adapter kan det også bruke de over 30 andre Four Thirds-objektivene som allerede eksisterer.

Mer om Lumix GH1 finner du her.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.
Kraftig telezoom for naturfotografer og sport
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.
Kommer bl.a. med Snapdragon 875 eller Exynos 2100 prosessor.
Er 5G allerede fortid? I hvert fall har utviklingen av 6G allerede begynt. Huawei er ute i kulden.