Nyhet

Panasonic Lumix G9 II

Lumix G9 fornyes, og det vises.

Skrevet av / 13.09.23 - 12:00
Panasonic Lumix G9 II

Med stadige oppdateringer på Lumix GH-serien, og ingen andre kameraer, hadde vi gitt opp å håpe på en ny utgave av det som i sin tid var Panasonics beste kamera. Men overraskelsens tid er ikke forbi. Lumix G9 blir G9 II, og her er det så mye nytt at kameraet burde bytte navn også.

Den mest synlige forandringen er et helt nytt kamerahus, likt det vi kjenner fra Lumix S5 II, som er et fullformatkamera. Det er ikke G9 II, som fremdeles er et microfourthirds-kamera, men med en ny 25 Mp CMOS bildebrikke med dual output gain.

Foto: Panasonic

Fordelen med Dual Gain er at informasjonen fra bildebrikken sendes i to strømmer, en med veldig lav forsterkning for minst mulig støy i høylys, og en med høy forsterkning for mest mulig detaljer i mørke partier. De kombineres i prosessoren, som gir fotografen litt bedre dynamikk uten mer støy.

Kameraet har også fått 779 fasedetekterende fokuspunkter på bildebrikken, og det har opptil åtte trinn med bildestabilisering. Det er på høyde med de dyreste fullformatkameraene.

Her kan man også skyte bildeserier opptil 10 bilder/s med mekanisk lukker, eller 60 bps med elektronisk lukker og full følgefokus hele veien.

Man kan også ta bilder håndholdt, i 100 Mp, i en spesiell høyoppløst stillbildemodus.

Foto: Panasonic

Videoegenskapene er betydelig oppdatert fra G9, og her har man opptil 5.8K Open Gate video med 4:2:0, eller C4K 4:2:2 10-bit, med V-Log – og ProRes 422 og 422 HQ-opptak til en ekstern SSD, akkurat som på Lumix S5 IIX.

Kameraet har også to SDXC minnekorplasser for UHS-II kort, en 3,86 Mp OLED-søker, vribar 1,84 MP pekeskjerm, og 390 bilders batteritid.

Lumix G9 II er i større grad enn før rettet mot stillbildefotografer som også trenger proffere videoegenskaper, skjønt de aller proffeste vil nok heller velge Lumix GH6 eller S5 IIX, mens de som trenger hastighet og den beste følgefokusen på still, bør vurdere G9 II.

Kamerahuset er priset til 22990 kroner. Et batterigrep kalt DMW-BG1E er priset til 3990 kroner.

Det er også verdt å nevne at Panasonic har oppdatert telezoomen 100-400mm og 35-100mm f2.8. Begge er Leica-sertifisert og kalles nå Leica DG Vario-Elmar 100-400mm F4.0-6.3 II ASPH, og Leica DG Vario-Elmarit 35-100mm F2.8 Power O.I.S.

De har også fått lett oppdatert optisk design, og 100-400m kan bruke Panasonic 1.4 og 2x telekonvertere.

Les også Panasonic Lumix G9 Her er ett av de mest vellykkede kameraene vi har testet. Det perfekte allroundkameraet for viderekomne.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Scroll to Top