Foto:

Tøffe kompakter er positiv trend og Panasonic vil ikke være dårligere enn Olympus og Pentax. FT-1 tåler 3 meters dybder og mye juling.

Det lille kameraet i lettmetall med 12 megapiksler og 4,6 x zoom, tåler å dykke til 3 meter, og fall fra 1,5 meter. Akkurat som en viss Olympus-modell, som att på til kalles Tough, for å understreke poenget.

Men FT-1 kan noe annet, det har videoopptak i HD-kvalitet, rettere sagt halv HD som er 720 linjer, i AVCHD-Lite komprimering. En fordel, siden man bevarer kvaliteten selv om videofilene komprimeres kraftig.
Man kan filme under vann og den innebyggede mikrofonen skal ha elektronisk vindfilter.

Kameraet har innebygget optisk bildestabilisator, 2,7-tommers skjerm, ansiktsgjenkjenning og Panasonics smarte intelligente autoeksponering.
Lumix FT-1 er klar i april, men prisen er ikke kjent.
Fakta:

Vanntett ned til 3 meter. Støtsikker opp til 1,5 meter. Støvsikker. Perfekt for aktiv utendørsfotografering
Ta innspilling av videosekvenser til et høyere nivå med den nye generasjons AVCHD Lite og iA (intelligent Auto)-innstillingen
Den nye Face Recognition forbedrer iA (Intelligent Auto) ytterligere for enda vakrere stillbilder
28 mm ultravidvinkel Leica DC-objektiv med 4,6x optisk zoom utvider fotograferingsmulighetene ved både stillbilder og videosekvenser
Venus Engine HD sikrer høy bildekvalitet for både stillbilder og videosekvenser
En 2,7” LCD-skjerm med høy oppløsning på 230 000 piksler for enkel visning av bilder og video
Kommer i fargene oransje, grønn og sølv

Panasonic Lumix

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.