Nyhet

Panasonic Lumix DC-GH6 kommer i slutten av 2021

Ny utgave av GH5, men en enda råere GH6 lurer i kulissene.

Skrevet av / 25.05.21 - 17:08
Panasonic Lumix DC-GH6 kommer i slutten av 2021

Listen er kort, men for de som ser verdien av live strømming av video, har det nye Lumix GH5 Mark II, definitivt noe for seg.

Kameraet er egentlig en GH5 med noen mindre oppdateringer, hvor en ny prosessor har gjort det mulig å livestrømme over wifi, på nett fra kameraet. Som også har den samme 20 Mp CMOS bildebikken som GH5, et kamera vi kjenner godt fra våre tester. Bare med et nytt antirefleksbelegg som reduserer faren for strølys.

Kameraet kan ta opp 10-bits 4K-video i enten 50 eller 60p, i 4:2:2. eller 4:2:0, og V-Log L er inkludert (ingen ekstra kostnad). Bildestabilisatoren som rekker nå over hele 6,5 eksponeringstrinn, og fungerer selvsagt både på video og stillbilder.

Ellers får man også et nytt batteri med større kapasitet DMW-BLK22 (2200 mAh), og snur man kameraet ser man at skjermen er litt mindre – 3 mot 3,2» på GH5, men oppløsningen er økt til 1,84 Mp.

Man kan også gjøre opptak på minnekort og en ekstern opptaker, samtidig, og kameraet har fått fargede rammemarkeringer i søkeren, blant annet en rød ramme under opptak.

Livestreaming aktiveres via Lumix Sync appen på en mobil eller et nettbrett koblet til Wifi, og man kan stømme via en Mac eller PC med Lumix Network Settings installert. Det har også fått to nye fargemoduser for video, Cinelike D2 og V2, og L.ClassicNeo og L.Monochrome S fargeprofiler.

Kameraet har også fått oppdatert autofokus, med raskere avlesning, og ansikt-, øye-, og kroppsfokusering.

GH5 Mark II er i salg i slutten av juni, og starter på cirka 19000 kr for kamerahuset.

Panasonic Lumix DC-GH6

Det kommende Lumix GH6 blir ikke å se før mot slutten av året, og vi vet nesten ingenting om kameraer. Bortsett fra at det sannsynligvis blir enda råere enn GH5 Mark II.

Med en ny bildebrikke i MFT-format,  4:2:2 10 bit DCI 4K/60-video, 5,7K/60p, og 10-bits 4K/120p high-speed.

Omtrent samtidig med GH6, slipper Panasonic også en Leica DG 25-50mm f1,7. En zoom rettet mot video, akkurat som Leica DG 10-25mm f1,7 før den.

 

Les også Panasonic Lumix GH5 Panasonics råeste kamera er ikke for hvem som helst, men så er det ikke et hvilket som helst kamera.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top