Nyhet

Panasonic Lumix DC-BS1H er ikke ditt vanlige videokamera

Lumix S1H i kvadratisk format.
forfatter

Den klassiske formfaktoren til et fullformat systemkamera som Lumix S1H, er ikke alltid kompatibelt med profesjonelle miljøer. Hvor en mer kompakt innpakning kan være mer praktisk.

Det er her Panasonic Lumix DC-BS1H, kommer inn.

Det er teknisk sett nesten identisk med Lumix S1H, og har fullformat 24,2 MP CMOS bildebrikke med opptak i 6K-oppløsning som et av høydepunktene. Det kan også ta opp i 4K-kvalitet, og det har støtte for V-Log, V-Gamut, HDR og All-Intra Long GOP. Begreper videoproffene ser etter. Man kan strømme video fra kameraet live, og et har RAW-video ut rett til ekstern opptaker, når det behøves.

6K kan skytes i 24p og 10-bit, men man kan også ta opp i 5,9K og i 16:9 bredformat med enten 10- eller 12-bit RAW, og det støtter både UHD og DCI 4K-oppløsning i 4:2:2 10-bit internt. Det støtter også ProRes RAW rett i en Atomos Ninja opptaker, og Blackmagic RAW til ekstern opptaker.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.