Videokamera

Panasonic oppgraderer sitt populære videokamera AG-AC90. Bildekvaliteten beholdes og funksjoner forbedres.
forfatter

Panasonic AG-AC90 var et populært videokamera for semiprofesjonelle og seriøse amatører. Det nye AG-AC90A AVCCAM leverer ”de samme krystallklare bildene som forløperen, men med forbedret nettverksegenskaper og en rekke nye nyttige funksjoner for den profesjonelle brukeren.”

Optikk og sensor
Objektivet har 12x optisk zoom og start-vidvinkel på 29,8 mm (tilsvarende 35 mm) til 383,7 mm. Kameraet har i tillegg F1.5-høyhastighetsobjektiv og 3MOS-bildesensorer med BI (bakbelyst sensor) for full HD-oppløsning.

– De nye funksjonene gir fotografen synsfeltet, bildekvaliteten og filformatene som er nødvendige for å tilfredsstille de høye kravene som stilles til videoproduksjon. De tre manuelle ringene (fokus, zoom og iris) gir allsidighet og bildekontroll, mens XLR-lydinngangene og de eksterne terminalene gir fleksibiliteten som er avgjørende for profesjonell bruk, sier Nela Pertl, europeisk markedssjef på produkter i Panasonic.

Videokameraet tar opp i AVCHD-formatet i ulike kvaliteter, som alle setter ulike krav til overføring og lagringsplass. PS-modus er for progressiv bildeproduksjon i full HD og PH-modus er for profesjonelt bruk. En PM-modus er ment for i idrettssammenheng, mens en CS-modus er best egnet til overføring via nettverk. Det er også mulig å bruke et Eye-Fi-kort for å overføre data til en PC og laste opp data til en nettskytjeneste via en mobil ruter, noe som vesentlig reduserer tidsbruken på produksjonsarbeidet.

– Kameraet har flere nye nyttige funksjoner som for eksempel mulighet for kopiering av slot-to-slot-kort, stillbilde, innkopiering av dato og tid, variabel hvitbalanse og ulike indikatorvisninger. Dette øker brukervennlighet og potensiale i kameraet, sier Pertl.

Ikke 4K Ultra HD
De som hadde håpet at kameraet skulle komme med 4K Ultra HD-oppløsning, blir skuffet. Dette er et rent 1920 x 1080 HD-kamera. Vi vil gjette på at dette er produsentens siste 1080-modell i denne prisklassen.

AG-AC90A med minnekort er tilgjengelig nå, til en veiledende pris på 14.980 kroner pluss mva. Brukere av AG-AC90 kan oppgradere styringsprogramvaren her.

panasonic.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.