Search
Generic filters

Oppgradert suksessmodell

Panasonic oppgraderer sitt populære videokamera AG-AC90. Bildekvaliteten beholdes og funksjoner forbedres.

Panasonic AG-AC90 var et populært videokamera for semiprofesjonelle og seriøse amatører. Det nye AG-AC90A AVCCAM leverer ”de samme krystallklare bildene som forløperen, men med forbedret nettverksegenskaper og en rekke nye nyttige funksjoner for den profesjonelle brukeren.”

Optikk og sensor
Objektivet har 12x optisk zoom og start-vidvinkel på 29,8 mm (tilsvarende 35 mm) til 383,7 mm. Kameraet har i tillegg F1.5-høyhastighetsobjektiv og 3MOS-bildesensorer med BI (bakbelyst sensor) for full HD-oppløsning.

– De nye funksjonene gir fotografen synsfeltet, bildekvaliteten og filformatene som er nødvendige for å tilfredsstille de høye kravene som stilles til videoproduksjon. De tre manuelle ringene (fokus, zoom og iris) gir allsidighet og bildekontroll, mens XLR-lydinngangene og de eksterne terminalene gir fleksibiliteten som er avgjørende for profesjonell bruk, sier Nela Pertl, europeisk markedssjef på produkter i Panasonic.

Videokameraet tar opp i AVCHD-formatet i ulike kvaliteter, som alle setter ulike krav til overføring og lagringsplass. PS-modus er for progressiv bildeproduksjon i full HD og PH-modus er for profesjonelt bruk. En PM-modus er ment for i idrettssammenheng, mens en CS-modus er best egnet til overføring via nettverk. Det er også mulig å bruke et Eye-Fi-kort for å overføre data til en PC og laste opp data til en nettskytjeneste via en mobil ruter, noe som vesentlig reduserer tidsbruken på produksjonsarbeidet.

– Kameraet har flere nye nyttige funksjoner som for eksempel mulighet for kopiering av slot-to-slot-kort, stillbilde, innkopiering av dato og tid, variabel hvitbalanse og ulike indikatorvisninger. Dette øker brukervennlighet og potensiale i kameraet, sier Pertl.

Ikke 4K Ultra HD
De som hadde håpet at kameraet skulle komme med 4K Ultra HD-oppløsning, blir skuffet. Dette er et rent 1920 x 1080 HD-kamera. Vi vil gjette på at dette er produsentens siste 1080-modell i denne prisklassen.

AG-AC90A med minnekort er tilgjengelig nå, til en veiledende pris på 14.980 kroner pluss mva. Brukere av AG-AC90 kan oppgradere styringsprogramvaren her.

panasonic.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.