Bilderedigering

Adobe har oppdatert bilde- og videoredigeringsprogrammene Photoshop Elements og Premiere Elements.
forfatter

Alle som er vant til redigeringsprogrammet som følger med kameraet, kan ha nytte av å bytte til Adobes rimelige programmer, Photoshop Elements og Premiere Elements. Nå oppdatert og i versjon 10, med flere nye funksjoner, men fremdeles med et enkelt grensesnitt som er oversiktelig å navigere i.

Photoshop Elements 10 har fått flere funksjoner, og Premiere Elements 10 det samme, deriblant støtter for AVCHD-redigering OG eksportering.

Photoshop Elements 10 har bedre støtte for blant annet endring av bakgrunner, som enkelt kan gjøres ved å markere bakgrunnen, og velge alternativ bakgrunn fra paletten til høyre i programmet.

Man kan male effektene rett på bildene med smartpensel, legge på effekter, tekst enten på linje eller i flyt rundt objekter, og endre skarphetsdybden i motivet. Som vist på bildet under.

Adobe har integrert en ny steg for steg guide, som hjelper deg å lage effekter og forbedre bilder ved å følge instruksjonene for hvert steg.

Det er også mulig å søke etter bilder basert på objekter eller detaljer i bildet. Feks kan man finne bilder med ski eller sykkel hvis man har en bildeserie fra slike aktiviteter, og endre, slette og sortere basert på kategori.

Bildene kan selvsagt deles på, Flickr, Facebook eller YouTube. Men også på Photoshop.com, hvor man kan abonnere på lagringsplass om man vil.

Photoshop Elements 10 koster 837,50 kroner, eller 1.237,50 kroner om man kjøper det sammen med  Premiere Elements 10.

Premiere Elements 10 er også overhalt med flere nye funksjoner, som bedre fargekorreksjon, temaer, ansiktsgjenkjenning og muligheten for å legge musikk på lydsporene, for Mac-brukere vel og merke.

Nå er det også mulig å eksportere redigert AVCHD-video til for eksempel en DVD i dataformat, og video kan enkelt eksporteres til YouTube, FaceBook eller Elements Organizer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.