TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Oppdatert redigering for folk flest

Adobe har oppdatert bilde- og videoredigeringsprogrammene Photoshop Elements og Premiere Elements.

forfatter
Publisert 20.09.11 - 14:18

Alle som er vant til redigeringsprogrammet som følger med kameraet, kan ha nytte av å bytte til Adobes rimelige programmer, Photoshop Elements og Premiere Elements. Nå oppdatert og i versjon 10, med flere nye funksjoner, men fremdeles med et enkelt grensesnitt som er oversiktelig å navigere i.

Photoshop Elements 10 har fått flere funksjoner, og Premiere Elements 10 det samme, deriblant støtter for AVCHD-redigering OG eksportering.

Photoshop Elements 10 har bedre støtte for blant annet endring av bakgrunner, som enkelt kan gjøres ved å markere bakgrunnen, og velge alternativ bakgrunn fra paletten til høyre i programmet.

Man kan male effektene rett på bildene med smartpensel, legge på effekter, tekst enten på linje eller i flyt rundt objekter, og endre skarphetsdybden i motivet. Som vist på bildet under.

Adobe har integrert en ny steg for steg guide, som hjelper deg å lage effekter og forbedre bilder ved å følge instruksjonene for hvert steg.

Det er også mulig å søke etter bilder basert på objekter eller detaljer i bildet. Feks kan man finne bilder med ski eller sykkel hvis man har en bildeserie fra slike aktiviteter, og endre, slette og sortere basert på kategori.

Bildene kan selvsagt deles på, Flickr, Facebook eller YouTube. Men også på Photoshop.com, hvor man kan abonnere på lagringsplass om man vil.

Photoshop Elements 10 koster 837,50 kroner, eller 1.237,50 kroner om man kjøper det sammen med  Premiere Elements 10.

Premiere Elements 10 er også overhalt med flere nye funksjoner, som bedre fargekorreksjon, temaer, ansiktsgjenkjenning og muligheten for å legge musikk på lydsporene, for Mac-brukere vel og merke.

Nå er det også mulig å eksportere redigert AVCHD-video til for eksempel en DVD i dataformat, og video kan enkelt eksporteres til YouTube, FaceBook eller Elements Organizer.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Retroentusiastenes drømmekamera Fujifilm X-T5 beholder den klassiske betjeningen, men gjør et stort sprang på bildekvalitet.
Nær perfekt allroundobjektiv Et makroobjektiv uten begrensninger er ikke lett å finne. Fujifilms kommer veldig nært.
Eksklusiv spesialutgave hyller kjent klokke Leica-kamera for entusiaster.
Som å sitte i cockpiten Du kan lage noen utrolige videoer med denne dronen, men først må du lære deg å fly.
Sigma-zoom for Fujifilm Lyssterk og prisgunstig normalzoom.
Se, et nytt speilreflekskamera Det er nesten utrolig at det nyeste kameraet fra Pentax er et speilreflekskamera.
Følg Lyd & Bilde