Nyhet

OM Systems M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO

Olympus heter nå OM Systems og her er det første objektivet.
forfatter

Etter at Olympus solgte kameradivisjonen, har det vært spekulert i om de nye eierne kunne beholde Olympus-navnet. Nå vet vi utfallet, og det heter OM Systems.

Det nye navnet er hentet fra det originale OM-systemet som er oppkalt etter Yoshihisa Maitani – OM = Olympus Maitanimannen som skapte speilreflekskamerene fra Olympus, som ble kalt OM-1, OM2, og så videre.

Den nye M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO, er det aller første produktet fra OM Systems, og det står ikke Olympus noe sted på objektivet.

Som er et kompakt, værtettet og lyssterkt objektiv, tilsvarende 40mm brennvidde (35-format). Det veier bare 247 gram, og inneholder 11 linseelementer i 10 grupper. Tre av dem er såkalt ED- (Extra low-Dispersion) elementer, ett er så gar et Super ED-element, og så er det to HR- (High-Refractive) og to asfæriske elementer.

Det kan tyde på at ingeniørene har jobbet mye med å lage et lyssterkt objektiv med høy skarphet og oppløsning over hele bildeflaten. Med lav fortegning, vignettering og redusert kromatisk feilbrytning.

M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 er priset til 7490 kr.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.