TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

OM Systems M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO

Olympus heter nå OM Systems og her er det første objektivet.

forfatter
Publisert 09.11.21 - 08:00

Etter at Olympus solgte kameradivisjonen, har det vært spekulert i om de nye eierne kunne beholde Olympus-navnet. Nå vet vi utfallet, og det heter OM Systems.

Det nye navnet er hentet fra det originale OM-systemet som er oppkalt etter Yoshihisa Maitani – OM = Olympus Maitanimannen som skapte speilreflekskamerene fra Olympus, som ble kalt OM-1, OM2, og så videre.

Den nye M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO, er det aller første produktet fra OM Systems, og det står ikke Olympus noe sted på objektivet.

Som er et kompakt, værtettet og lyssterkt objektiv, tilsvarende 40mm brennvidde (35-format). Det veier bare 247 gram, og inneholder 11 linseelementer i 10 grupper. Tre av dem er såkalt ED- (Extra low-Dispersion) elementer, ett er så gar et Super ED-element, og så er det to HR- (High-Refractive) og to asfæriske elementer.

Det kan tyde på at ingeniørene har jobbet mye med å lage et lyssterkt objektiv med høy skarphet og oppløsning over hele bildeflaten. Med lav fortegning, vignettering og redusert kromatisk feilbrytning.

M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 er priset til 7490 kr.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det råeste sportskameraet Fujifilm X-H2S er kameraet man skal ha når man trenger skarpe actionbilder.
Uforskammet lekker kamerablits Ikke la deg lure av 50-tallsdesignet.
Sony lanserer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon for Sony-kameraer.
Kompakt og lett 24 macro og 15-30mm zoom fra Canon Rimelig optikk for Canons speilløse fullformatkameraer.
Det lille øyet på himmelen DJIs minste kameradrone er så liten at den kan fly over alt – og fortsatt avansert nok til et profesjonelt resultat.
Capture One Mobile klar for iPad Nå kan du redigere som en proff på iPad-en.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend