Nyhet

OM System Tough TG-7 allværskamera

Tar opp 4K video og dykker til 15 meter.

Skrevet av / 14.09.23 - 10:00
OM System Tough TG-7 allværskamera

Så kalte allværskameraer var veldig populære fordi de tålte juling og ga bedre bildekvalitet enn man fikk fra mobilen. Spesielt under vann, hvor kameraenes ergonomi også gjorde det lettere å få fine bilder.

Siden den gang, og det er ikke mer enn fem år siden, har mobilene blitt vesentlig bedre og de beste mobilene er bedre kameraer enn de fleste kompaktkameraer.

Den største fordelen det nye OM System Tough TG-7 har sammenlignet med mobilene, er prisen og ergonomien. Kameraet som er en lett oppgradering av Olympus Tough TG-6, har den samme 1/2.33» CMOS bildebrikken med 12 megapiksler, og et par tillegg på funksjonslisten.

Les også Tøft dykkerkamera for aktive Olympus er fremdeles best i klassen blant de vanntette kameraene.

En ny 7,6 cm TFT-skjerm, intervall- og time lapse, og at man kan filme i vertikalformat, er de viktigste endringene. Den lille gripeflaten er grovere for bedre grep, og kameraet kan styres med en vanntett fjernkontroll, RM-WR1.

Foto: Om System

Ellers er det meste helt likt som før, som den anvendelige 25-100mm zoomen med f2.0-4.9 lysstyrke, 15 meters vanntetthet, at kameret tåler 100 kilos trykk, og dall fra 210 cm. Det fungerer også ned til minus 10 grader, og er støvtett i tillegg til vanntettheten.

Litt lengre ned på listen finner vi små funksjoner som støvfjerning, sette sammen bilder til panorama, og sporing av ruten man har gått med kameraet. Som har innebygget GPS, kompass, barometer, og termometer. Alle disse dataene kan logges og vises i O.I.Share appen.

Med et PT-059 undervannshus, kan man dykke enda dypere med kameraet, helt ned til 45 meter og hvis sikten er god, kan man få virkelig fine bilder med en av de mange undervannsmodusene kameraet har.

TG-7 er i salg fra 20. september til 5890 kroner.

Foto: Om System

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Scroll to Top